Να ”σιωπήσει” επέλεξε ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Υποστήριξε ότι, με δεδομένη την ιδιότητα του ως κατηγορουμένου στην ίδια υπόθεση, δεν είναι δυνατό να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της βουλής και υποσχέθηκε να το κάνει μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του, ως ”αβάσιμες και άδικες”, ”αποτέλεσμα παραπλάνησης, πολιτικών αντιπαραθέσεων κι επιδιώξεων καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στη διάθεση μηχανημάτων όπως αποφασίστηκε από το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας. Ενήργησε ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει πρωτοβουλία”.

Ο κ. Αγοραστός ωστόσο, δεν κατονόμασε ”αυτόν που είχε την πρωτοβουλία”, κάτι που επισήμανε ο Λαρισαίος βουλευτής και μέλος της εξεταστικής επιτροπής κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο Κων. Φλώρος, επίσης βουλευτής Λάρισας και μέλος της επιτροπής, εξέφρασε την ελπίδα, ο κ. Αγοραστός να μιλήσει γι’ αυτό όταν κληθεί από τον εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο με τα όσα ανέφερε ο κ. Αγοραστός στην εξεταστική επιτροπή:

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣε ταραγμένα νερά η Ν.Δ. μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου – Κομμένη στα τρία η «γαλάζια» παράταξη
Επόμενο άρθροEuropa League: «Αέρα» πέρασε η Καραμπάγκ, 4-2 τη Μπράγκα