Είναι πραγματικά κρίμα για το Βόλο και ιδιαίτερα για τους πολλούς καρκινοπαθείς που περιμένουν να εξυπηρετηθούν στις θεραπείες τους από το νοσοκομείο της πόλης, η προσθήκη ενός γιατρού ογκολόγου στο, δυστυχώς, υποστελεχωμένο τμήμα, να παίρνει διαστάσεις προσωπικών αντιπαραθέσεων επιπέδου…….καφενείου και πεζοδρομίου.

Πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε ότι ”κατάφερε” να αποσπάσει τη θετική απάντηση του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη στο ερώτημα αν μπορεί να επιστρέψει στο νοσοκομείο ο ογκολόγος κ. Γιώργος Ρήγας ο οποίος αποχώρησε για ”προσωπικούς λόγους” πριν από 6 μήνες. Προηγουμένως, ο κ. Μπέος, όπως είπε, είχε καταφέρει να πείσει τον κ. Ρήγα να επιστρέψει, με καθεστώς μερικής απασχόλησης (μπλοκάκι), για δυο μέρες την εβδομάδα.

Είναι αυτή λύση……της προκοπής για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα; Προφανώς όχι, αλλά, είναι μια κάποια λύση, προσωρινή και προτιμότερη από το τίποτα. Εδώ, πρέπει να εντοπίσουμε και τις μεγάλες ευθύνες του υπουργείου που δεν φρόντισε, 6 μήνες τώρα, να προκηρύξει θέση ογκολόγου πλήρους απασχόλησης για το νοσοκομείο Βόλου, που καλείται να εξυπηρετήσει περισσότερους από 600 καρκινοπαθείς, με τάσεις αύξησης του αριθμού τους.

Αντέδρασε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας κ. Βενέτης για το ”νόμιμο” της διαδικασίας επαναφοράς του κ. Ρήγα με αποτέλεσμα ο τελευταίος να….πεισμώσει και να κάνει πίσω…..

Το πρωί της Τρίτης, ο δήμαρχος είχε συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωαν. Ντόκο, στελέχη του Ιδρύματος και τον π. βουλευτή Μαγνησίας, γιατρό, κ. Θανάση Λιούπη, για το φλέγον ζήτημα.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μπέος, τελικά βρέθηκε λύση, μετά από επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας και μέχρι την Παρασκευή θα έχει προκηρυχθεί θέση για ογκολόγο.

Αναφερόμενος στην αντίδραση του κ. Βενέτη, ο κ. Μπέος δήλωσε: ”Κουράστηκα με αυτούς τους τύπους που θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και μιλάω για την “μαϊμού” τον Βενέτη που είναι και πρόεδρος του ΙΣΜ, ενός θεσμικού οργάνου επιστημόνων. Το θέμα έχει να κάνει με την ανθρωπιά κι όχι με την τυπικότητα. Μαϊμού και πάλι Μαϊμού. Ο κ. Ρήγας είναι επιστήμονας και άνθρωπος και θέλω να πιστεύω ότι δε θα σταθεί επάνω σε γελοιότητες από έναν άνθρωπο που προσβάλλει την ιδιότητα του προέδρου του ιατρικού συλλόγου. Είναι μαϊμού που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο και να στείλει πολιτικά μηνύματα. Είναι ντροπή”.

Φυσικά δεν έμεινε αναπάντητη η θέση αυτή από τον…….άμεσα ενδιαφερόμενο κ. Χρ. Βενέτη ο οποίος δήλωσε:

”Αφού, με απύθμενο θράσος ο δήμαρχος Αχ.Μπέος, επανέλαβε εμμονικά το χαρακτηρισμό <<μαϊμού >>,μήπως και πείσει τη δικαιοσύνη ότι ΔΕΝ είναι έκφραση ρατσιστική αλλά λέξη της καθομιλουμένης και της καθημερινής φρασεολογίας του, σύρθηκε τελικά στη νομιμότητα που του επιβάλαμε ως ΙΣΜ . Η θέση του ογκολόγου στο Νοσοκομείο του Βόλου θα προκηρυχθεί. Θα προτιμούσαμε βέβαια ως ΙΣΜ μόνιμη και όχι με μπλοκάκι και μετά τις υποβολές των αιτήσεων θα επιλεχθεί από το ΔΣ του Νοσοκομείου μας ο καταλληλότερος. Δεν κάναμε τίποτε περισσότερο από αυτό που ο ίδιος διατυμπανίζει. Του επιβάλαμε τη νομιμότητα! Βέβαια ο μπε’ι’σμός, φαινόμενο παρακμιακό δυστυχώς της εποχής μας, βλέπει ασυμβίβαστα στους αντιπάλους του, ενώ δεν υπάρχουν και παραβλέπει τα άφθονα δικά του, μερικά και αξιόποινα, που υπάρχουν”.

Και η ζωή συνεχίζεται…………ελπίζω με καλύτερες προ’υ’ποθέσεις για τους καρκινοπαθείς, στη θέση και την ανάγκη των οποίων μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας ανά πάσα στιγμή!!!!!

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠ.Γ. ΣΥΡΙΖΑ σε Κασσελάκη: Θα κριθείς στις ευρωεκλογές – Πουθενά και σε κανέναν λευκή επιταγή
Επόμενο άρθροΑγρότες από τη Μαγνησία στο συλλαλητήριο της Αθήνας (Εικόνες)