Ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα ψάχνουν οι Έλληνες που ήδη έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν διαμονή σε κάποιους από τους δημοφιλείς καρναβαλικούς προορισμούς ενόψει του τριημέρου (15/3-18/3) της Καθαράς Δευτέρας.

Οι προ-κρατήσεις βρίσκονται πάνω από 90% στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης για αυτοτελή ακίνητα στους δημοφιλείς προορισμούς. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα δεδομένα που προκύπτουν από την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb και αποτυπώνονται στην πρόσφατη έκθεση του E- Real Estates, η Πάτρα και η Ξάνθη, κατεξοχήν καρναβαλικοί προορισμοί, έχουν την «τιμητική» τους με ποσοστά προ-κρατήσεων να αγγίζουν το 92% και 91% αντίστοιχα για το τριήμερο.

Η «βασίλισσα» του καρναβαλιού, η Πάτρα, καταγράφει υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων ήδη από τα μέσα του Ιανουαρίου που πλέον τα διαθέσιμα ακίνητα στον δήμο Πατρέων είναι μόλις 32. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας κατάλληλης για 4μελή οικογένεια ξεκινά από 1.013€ για τρεις διανυκτερεύσεις στην Πάτρα, ενώ στην Ξάνθη από 860€.

Η αχαϊκή πρωτεύουσα αριθμεί 465 εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυξημένες κατά 15 ακίνητα εντός των τελευταίων 20 ημερών. Αναμενόμενο, λόγω της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται από τους ταξιδιώτες που θέλουν να πάρουν μέρος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στη μεγάλη νυχτερινή παρέλαση.

«Πολλοί επισκέπτες του τριημέρου επιλέγουν περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 20-25 λεπτών από την Πάτρα που διαθέτουν οικονομικές επιλογές τόσο για οικογένειες όσο και για νέους, περιοχές, όπως ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα και το Αίγιο. Πολλοί, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια, επιλέγουν την περιοχή της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου», αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους καρναβαλικούς προορισμούς, όπως η Ξάνθη, όπου το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 236€ έως 450€.

Όσον αφορά στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, οι προ-κρατήσεις καταγράφονται άνω του 80%. Συγκεκριμένα στην Αράχωβα, αγγίζουν το 80% με το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις να διαμορφώνεται από 511€ και η διαθεσιμότητα να είναι μόλις 46 ακίνητα.

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 85% με μόλις 17 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb και με το κόστος να ξεκινά από 560€ για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα.

Το 84% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα με 4 μόλις διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα και το κόστος να διαμορφώνεται από 711€ και στο Καρπενήσι το 92% με κόστος από 341€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Οι αρκαδικοί προορισμοί βρίσκονται και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις top επιλογές των ταξιδιωτών με τις προ-κρατήσεις να καταγράφουν ικανοποιητικά ποσοστά από τα μέσα του Ιανουαρίου. Η διαθεσιμότητα στο Λεβίδι είναι σχεδόν μηδενική, με μόλις 3 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα και ποσοστό προ-κρατήσεων στο 86% και το κόστος να διαμορφώνεται από 635€, ενώ στη Βυτίνα από 564€, στη Στεμνίτσα από 550€, στη Ζάτουνα από 477€ και με ποσοστό προ-κρατήσεων, 86%, 75% και 73% αντίστοιχα.

Στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται από 56% έως 74% σε Μακρινίτσα και Πορταριά αντίστοιχα. Με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται από 447€ για τρεις διανυκτερεύσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα καταγράφουν ποσοστά προ-κρατήσεων της τάξεως του 83% και 71% αντίστοιχα, με το κόστος μίσθωσης από 282€ και 212€ αντίστοιχα για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή/και τετραμελή παρέα.

Τα Ιωάννινα μέχρι και τα μέσα του Ιανουαρίου κατέγραφαν υψηλές διαθεσιμότητες κατοικιών και σχεδόν μηδενική κινητικότητα τουλάχιστον. Στην πόλη καταγραφόταν διαθεσιμότητα 86 κατοικιών και στην Καλαμπάκα 98. Πλέον, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, η διαθεσιμότητα στα Ιωάννινα έχει μειωθεί στα 24 ακίνητα και στη Καλαμπάκα 45 κατοικίες.

Στην Καλαμάτα οι προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 61%, με 115 διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα. Η πόλη διαθέτει στο σύνολο των πλατφορμών 572 εγγεγραμμένα ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb, ενώ στο σύνολο των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης 718 αυτοτελή ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 212€.

Το Ναύπλιο, τέλος, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 62%. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 337 ακίνητα στο σύνολο των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 257€ σε κατοικία κατάλληλο για τετραμελή οικογένεια ή/και τετραμελή παρέα.

Πηγή: ief

Ν.Β.

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη είναι μία εξαιρετική υποψηφιότητα, λέει ο Καλαματιανός
Επόμενο άρθροΑποκριάτικο ξεφάντωμα στο OLD CITY στο Βόλο