Θα μπορούσε να είναι σκηνή από κινηματογραφική ταινία, αλλά, συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στο λιμάνι του Βόλου.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, διερχόμενος πολίτης, ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ότι, Ι.Χ. αυτοκίνητο με τον 58χρονο οδηγό του μέσα, βρισκόταν στη δυτική προβλήτα του επιβατικού λιμανιού, ισορροπώντας…….επί ξυρού ακμής κυριολεκτικά, αφού το μισό ήταν στο οδόστρωμα και το άλλο μισό πάνω από το νερό. Στελέχη του Λιμεναρχείου που πήγαν στο σημείο, είδαν τον οδηγό σε κατάσταση σοκ στο τιμόνι, να μην ανταποκρίνεται σε οδηγίες. Κλήθηκε η Πυροσβεστική και στο μεταξύ, το αυτοκίνητο δέθηκε με ιμάντες από δύο άλλα αυτοκίνητα, για να μην πέσει στο νερό.

Σε λίγο, ένα πυροσβεστικό όχημα έφτασε στο σημείο και τράβηξε το αυτοκίνητο από την…….ισορροπία του τρόμου, στην παραλία, απεγκλωβίζοντας τον σοκαρισμένο οδηγό.

Η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Β. Σποράδων σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό αναφέρει:

”Είναι καθήκον μας να εκφράσουμε δημόσια τα συγχαρητήρια μας στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους, ξημερώματα της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με επιτυχία στο ανωτέρω δύσκολο συμβάν, σώζοντας μία ανθρώπινη ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Λιμεναρχείου και βοήθησαν κάνοντας τα μέγιστα.

Περισσότερο δε, συγχαίρουμε τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο Λ.Σ. Ζαραζάνη Δημήτριο, ο οποίος παρά το περασμένο της ώρας, έσπευσε ταχέως ο ίδιος στον τόπο του συμβάντος και ήταν εκείνος κυρίως, που με τις ενέργειες του, απέτρεψε τον χαμό μιας ανθρώπινης ζωής. Ο σφιχτός εναγκαλισμός του διασωθέντος οδηγού προς τον Λιμενάρχη μετά την διάσωσή του και η μοναδική λέξη “ευχαριστώ” που ψέλλισε βρισκόμενος σε κατάσταση σοκ, δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις και αποτελεί την ηθική ανταμοιβή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και αποτελεί την εφαλτήριο δύναμη στα στελέχη, να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό”.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΑπεβίωσε 68χρονος σε περιοχή της Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΠώς η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς «πυροδότησε» το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αμυντική βιομηχανία