«Τα δημοσιεύματα στον Τύπο για δήθεν συνάντηση του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης είναι ψευδέστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια συνάντηση», υπογραμμίζουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

«Ο Αλέξης Χαρίτσης επισκέφτηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ξάνθης, ένα νόμιμα αναγνωρισμένο σχολείο που έχει σημαντικά προβλήματα»

Αναφέρουν ειδικότερα ότι «ο κ. Χαρίτσης επισκέφτηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ξάνθης, όπου τον υποδέχτηκαν και συνάντησε τη διεύθυνση του σχολείου, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η σχολική εφορεία. Για την επίσκεψη μάλιστα είχε ληφθεί η σχετική άδεια από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

«Ένα νόμιμα αναγνωρισμένο σχολείο που έχει σημαντικά προβλήματα, τα οποία υπογραμμίζουν τις καταστροφικές επιλογές της ελληνικής πολιτείας σε μια ευαίσθητη περιοχή. Προβλήματα που αναδείχθηκαν στην επίσκεψη του Αλέξη Χαρίτση», προσθέτουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η υποβάθμιση του δικαιώματος όλων των Ελλήνων πολιτών σε αξιοπρεπή εκπαίδευση, επιτείνει τους διαχωρισμούς και τροφοδοτεί ακραίες φωνές» και σημειώνουν ότι «ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής είναι η κατοχύρωση της ισονομίας και της ισοπολιτείας όλων των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος και αυτοπροσδιορισμού».

«Τα υπόλοιπα θυμίζουν παρακρατικές πρακτικές παλαιάς κοπής που μόνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα δεν ευνοούν», σχολιάζουν.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιεθνώς Πιστοποιημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Ε.Ο.Δ Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΟι λαϊκές αγορές του δήμου Βόλου για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου