Σήμα βοηθείας απέστειλαν στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ που έφθασαν στον Βόλο για τη συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου ενόψει της 24ωρης παμβολιωτικής απεργίας αύριο, για την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους της χώρας από την υποστελέχωση που επικρατεί, αλλά και τα συχνά εργατικά ατυχήματα.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησία κ. Θάλεια Στάχτου, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν πρόσληψη προσωπικού, που είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα σε όλους τους τομείς. «Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν 13ο και 14ο μισθό, ξεπάγωμα διετίας 2016-17, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να πάρουν πίσω τη διάταξη Βορίδη, διότι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα σε νέες προσλήψεις ανθρώπων που έχουν προσφύγει και δεν μπορούν να τελεσιδικήσουν», τόνισε η κ. Στάχτου, η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους και όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην απεργία.
Ο κ. Νίκος Κρέτσης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, ανέφερε ότι στη συνέλευση θα συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμο Βόλου και πανελλαδικά, με αφορμή την αυριανή μεγάλη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται υπό διάλυση, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση να δούμε και άλλα θέματα που υπάρχουν στην ΤΑ», τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρωτεύον θέμα είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως και τα οικονομικά αιτήματα, τονίζοντας πως, δεν είναι μόνο η αυριανή απεργία, αλλά τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ βρίσκονται σε πολλούς Δήμους πανελλαδικά, για περαιτέρω κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ και ως ΠΟΕ ΟΤΑ. Όπως ανέφερε ο κ. Κρέτσης, η Τ.Α. έχει χάσει το 40% του δυναμικού της τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Χριστόδουλος Ευθυμίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, τόνισε ότι έναν χρόνο μετά το κρατικό έγκλημα των Τεμπών όπου χάθηκαν 57 ζωές, διότι η Πολιτεία φρόντισε να διαλύσει ό,τι δημόσιο και κοινωνικό υπήρχε στον τόπο μας, να ξεπουλήσει ό,τι υπήρχε και να αφήσει ανοχύρωτες της πόλης, όπως φάνηκε με τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην Τ.Α., έχει διαλυθεί και μετατραπεί σε κέρδος για εργολάβους και ιδιώτες «και οι υπάλληλοι έχουν καταντήσει να είναι οι τοπικοί σταθμάρχες όπως στα Τέμπη και θα θρηνήσουμε θέματα αν δεν αλλάξει αυτή η πολιτική και η στάση».
Ο κ. Ευθυμίου, κλείνοντας, τόνισε ότι η Τ.Α. «είναι πρωταθλητής στα εργατικά δυστυχήματα, δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται και δεν ανοίγει μύτη, οι ένοχοι δεν οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, ενώ στο Δημόσιο εν αναγνωρίζονται τα εργατική ατυχήματα και η επαγγελματική ασθένεια.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Δήμους της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, μοιράστηκαν μπλουζάκια που γράφουν «Η αλληλεγγύη θα νικήσει – Βόλος, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα».

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Έκλεψε λάπτοπ και κινητό τηλέφωνο
Επόμενο άρθροΑλμυρός Βόλου: Γιος του καθηγητή και εκλιπόντα γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τρικαλινού ο 52χρονος που απανθρακώθηκε