Συναγερμός σήμανε στις Αρχές νωρίς το μεσημέρι, καθώς υπήρξε αναφορά για ύποπτο αντικείμενο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Επί τόπου έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Συγκεκριμένα, φάκελος θεωρήθηκε ύποπτος, αλλά ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε ένα βιβλίο θρησκευτικού περιεχομένου. Είχε παραλήπτρια μία πρωτοδίκη, δύο εβδομάδες μετά τον παγιδευμένο φάκελο που είχε σταλεί προς μία πρόεδρο Εφετών, εξ ου και υπήρξε αναστάτωση.

Ο φάκελος παραδόθηκε στους αστυνομικούς για διερεύνηση, πέρασε από συσκευή σάρωσης ακτίνων Χ όπου δεν εντοπίστηκε κάτι, ενώ εκτός από τα ΤΕΕΜ στο σημείο έφτασαν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δεν κρίθηκε αναγκαίο να γίνει εκκένωση του κτιρίου.

Λίγο μετά τον εντοπισμό του φακέλου-βόμβα, ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων λέει ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει σαφές σχέδιο εκκένωσης του χώρου

Στιγμιότυπο από τους δρόμους πλησίον των δικαστηρίων κατά την κινητοποίηση των αρχών (Πηγή: Thesstoday.gr)

Ύποπτο αντικείμενο και σε χώρο στάθμευσης

Οι πρώτες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το thesstoday.gr, αναφέρουν ότι ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε μεταξύ του ΟΤΕ και του Δικαστικού Μεγάρου πλησίον του χώρου στάθμευσης του Δικηγορικού Συλλόγου.

Αν και μαρτυρίες υπαλλήλων αναφέρουν πως οι αστυνομικοί καλούσαν τον κόσμο να εξέλθει άμεσα από το Μέγαρο, επίσημη εντολή για εκκένωση δεν δόθηκε ποτέ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όλοι οι χώροι ελέγχθηκαν εξονυχιστικά από τον ειδικό σκύλο του ΤΕΕΜ, ωστόσο δεν εντοπίστηκε το παραμικρό με τις αρχές να αποχωρούν.

Λίγες μόνον μέρες μετά τον εντοπισμό του φακέλου-βόμβα με τη ζελατοδυναμίτιδα στο τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων, Τριαντάφυλλος Φούντας επισημαίνει ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει ένα σαφές σχέδιο εκκένωσης του χώρου.

«Πρέπει να βρεθούν κονδύλια ούτως ώστε να θωρακιστεί σε επαρκή βαθμό το κτίριο» σύμφωνα με τον κ. Φούντα που ολοκληρώνοντας κάνει λόγο για ιδιαιτέρως αργά αντανακλαστικά από πλευράς των αρμοδίων αρχών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυγενάκης – Fesneau: Κοινά βήματα Ελλάδας – Γαλλίας με στόχο την αναθεώρηση της ΚΑΠ
Επόμενο άρθροΚασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Οριζόντια αύξηση 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο