Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τρεις συλληφθέντες που, με επίκεντρο διαγωνισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρηματία προκειμένου να μείνει εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η φερόμενη εγκληματική τους δράση περιελάμβανε επιπλέον έναν εμπρησμό αυτοκινήτου, φθορές, καθώς και μία ένοπλη ληστεία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 40χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε κερδίσει διαγωνισμό με αντικείμενο την ναυαγοσωστική κάλυψη σε παραλίες δήμου της ανατολικής Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας προσφορά ύψους 280.000 ευρώ.

Κατά τη δικογραφία, ο ίδιος απειλούσε τον ανταγωνιστή του. αφενός για να μην κάνει ένσταση για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και, αφετέρου, για να μην συμμετάσχει με προσφορά σε δεύτερο διαγωνισμό με ανάλογο αντικείμενο, που επρόκειτο να προκηρυχθεί.

Άλλα δύο άτομα στη δικογραφία

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται ως «ιθύνων νους» των αποδιδόμενων στην ομάδα εγκληματικών πράξεων, για τη διαλεύκανση των οποίων οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκόμενων προσώπων.

Εκτός από τους τρεις συλληφθέντες, στη δικογραφία βρίσκονται δύο ακόμη άτομα, ανάμεσα στους οποίους και ένας 29χρονος έγκλειστος στις φυλακές (οι υπόλοιποι είναι ηλικίας 30, 33 και 26 ετών).

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν σχέση με τις καταγγελίες. Δεν έπεισαν όμως ανακρίτρια και εισαγγελέα, που τους «έδειξαν» το δρόμο για τις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠλούτος: Πόσα χρήματα χρειάζονται για να είστε στο 1% των πλουσιοτέρων παγκοσμίως
Επόμενο άρθροΝέα αποστολή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία από την Ελλάδα – Το θέμα στην Επιτροπή της Βουλής