«Στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης», είπε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά και τον καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ και διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης Κώστα Κωστή, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Μητσοτάκης για Τέμπη: «Ας πάρουμε όλοι μια απόσταση από τα τεκταινόμενα»

«… και ειδικά των σιδηροδρόμων, που όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν το πιο προβληματικό κομμάτι των ελληνικών παλιών δημόσιων οργανισμών. Από κει και πέρα, νομίζω ότι δεν θα ήταν πρέπον να πω κάτι περισσότερο όσο είναι ανοιχτή η έρευνα της Δικαιοσύνης για αυτήν την υπόθεση», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Πυρά κατά της αντιπολίτευσης

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι με σεβασμό, απέναντι στον πόνο ανθρώπων που τα παιδιά τους μπήκαν σε ένα τρένο για να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη και δεν τα ξαναείδανε ποτέ. Και αυτό είναι πολύ βαρύ. Είναι πολύ βαρύ για να μπορέσει κάποιος να το προσπεράσει και να μην προσπαθήσει τουλάχιστον να συντονιστεί με αυτόν τον πόνο», τόνισε, και μάλιστα στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης.

«Και βέβαια θέλω να πω κάτι ακόμα. Η κομματική εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας είναι εξοργιστική, λυπάμαι που θα το πω έτσι. Είχαμε και άλλες τραγωδίες στο παρελθόν, με νεκρούς, με ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Δεν διανοήθηκα ποτέ να τις εργαλειοποιήσω αυτόν τον τρόπο για κάποια πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Οπότε ας πάρουμε όλοι μια απόσταση από τα τεκταινόμενα, ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και ας της έχουμε εμπιστοσύνη», επεσήμανε.

«Η Δικαιοσύνη έχει μια βαριά ευθύνη»

Σε ερώτηση για την οργή της κοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι αυτή είναι πλήρως δικαιολογημένη και υπογράμμισε: «Δεν υπήρξε για μένα προσωπικά πιο δύσκολη στιγμή από τα Τέμπη. Για λόγους που όλοι μπορείτε να αντιληφθείτε και γιατί πράγματι εκεί συσσωρεύτηκαν όλες οι κακές πλευρές του τρόπου λειτουργίας του κράτους. Και βέβαια τις τελικές απαντήσεις για την απόδοση ευθυνών μπορεί να δώσει μόνον η Δικαιοσύνη. Νομίζω ότι η Δικαιοσύνη έχει μια βαριά ευθύνη και πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤρομοκρατία: Αυτός είναι ο φάκελος – βόμβα που έστειλαν στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΤην Παρασκευή η κηδεία του γιατρού Νίκου Ζαρκάδα που πέθανε στο Βόλο