Επιδεινώνεται από σήμερα Παρασκευή ο καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ως το πρωί του Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.
Τα έντονα φαινόμενα ξεκίνησαν από το βράδυ στα δυτικά και σήμερα, Παρασκευή θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Για σήμερα Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο, ενώ το απόγευμα την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τις Κυκλάδες.
Το βράδυ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν ως τις πρωινές ώρες, στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: Στοιχειώνει την κυβέρνηση η σύμβαση 717 – «Αν είχε ολοκληρωθεί δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα»
Επόμενο άρθροΜε δύο τριήμερα μάς καλωσορίζει ο Μάρτιος – Ποιες είναι οι αργίες που ακολουθούν μέσα στο έτος