Η Εξεταστική Επιτροπή ανέδειξε συγκεκριμένα και χρήσιμα στοιχεία που αναδεικνύουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες υπουργών ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην «ΕΡΤ1».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη. «Δεν δικαιολογείται το βίαιο κλείσιμο λειτουργιών της Εξεταστικής πριν έρθει η δικογραφία και πριν εξεταστούν μια σειρά μάρτυρες που θα μπορούσαν να φωτίσουν πλευρές που δεν είχαμε εξετάσει, την έκρηξη και το μπάζωμα, αλλοίωση του χώρου όπου έγινε το έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε πάρα πολλές περιπτώσεις η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής συνέβαλε και βοήθησε»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να μην προχωρήσει παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του προεδρείου για κλήση νέων μαρτύρων».

Επισήμανε πως οι λειτουργίες της Εξεταστικής Επιτροπής και της Δικαιοσύνης είναι συμπληρωματικές καθώς «σε πάρα πολλές περιπτώσεις η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής συνέβαλε και βοήθησε ή πίεσε τη Δικαιοσύνη να ασχοληθεί και με άλλα ζητήματα ή και με άλλους μάρτυρες. Αυτή η συμπληρωματικότητα θα έπρεπε να συνεχιστεί ώστε να δούμε το βούλευμα του εφέτη και ταυτόχρονα να καταλήξουν τα κόμματα στα πορίσματα που θα βγάζανε μπροστά σε αυτό το θέμα».

«Το ΚΚΕ ζήτησε, όχι την απλή παράταση μιας εβδομάδας, αλλά την εξέταση νέων μαρτύρων στην Επιτροπή»

«Άλλωστε», επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, «δεν είναι τυχαίο ότι μετά την Εξεταστική η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να μπει πραγματογνώμονας για να διερευνηθεί η υπόθεση της έκρηξης και της συγκάλυψης του χώρου».

Τόνισε πως «το ΚΚΕ ζήτησε, όχι την απλή παράταση μιας εβδομάδας, αλλά την εξέταση νέων μαρτύρων στην Επιτροπή» ενώ επέρριψε τις ευθύνες, «εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία, και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογράμμισε επίσης ότι «για το ότι δεν διώκεται ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, δεν έχει ευθύνη μόνο η κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά έχει ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ γιατί απέρριψαν την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη συνταγματική αναθεώρηση για κατάργηση της διάταξης περί ευθύνης υπουργών».

Καταληκτικά ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε πως «το να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι αίτημα του ίδιου του κόσμου, των θυμάτων και όλων όσοι διαδήλωσαν για να μην επαναληφθεί το έγκλημα αυτό. Ο λαϊκός παράγοντας θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα ώστε όλες οι προσπάθειες συγκάλυψης και κουκουλώματος να μην έχουν αποτέλεσμα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑκίνητα: Οι πιο εξωφρενικές αγγελίες για ενοικίαση σπιτιού – Τρώγλες σε τιμή παλατιού
Επόμενο άρθροΜπάσκετ: Στον Άρη ο Έρικ Ριντ