Η αποβολή του Μπαριέντος στο 7ο μόλις λεπτό για σκληρό φάουλ πάνω στον Μασούρα, άνοιξε από νωρίς διάπλατα το δρόμο του Ολυμπιακού για εύκολη επικράτηση με 3-0 επί του Βόλου, σε αγώνα που έγινε στο γήπεδο Καρα’ι’σκάκη, στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της σούπερ λιγκ.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 27′ όταν ο Ορτα έκανε σέντρα κι ο Ελ Κααμπί, πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων και της σούπερ λιγκ με 15 γκολ, πέτυχε το γκολ με το σώμα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Μύγας ανέτρεψε τον Ποντένσε μέσα στην περιοχή κι ο Ελ Κααμπί ευστόχησε στο πέναλτι, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά, ο τερματοφύλακας του Βόλου Κόβατς, κράτησε το σκορ σε…..λογικά επίπεδα αποκρούοντας πολλές φορές δύσκολα.

Στο 56’ ο Ολυμπιακός έστειλε για 3η φορά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά παρέμεινε το 2-0, καθώς, ο Μασούρας νίκησε τον Κόβατς με κεφαλιά, αλλά ακυρώθηκε το γκολ για επιθετικό φάουλ του Ρέτσου.

Το σκορ έκλεισε στο 87′ όταν ο Ελ Αραμπί έκανε πάσα στον Γιόβετιτς κι αυτός ευστόχησε.

Στο 89’ ο Ποντένσε σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, γιατί προηγήθηκε χέρι του Ναβάρο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι (60’ Γιόβετιτς), Ρέτσος (60’ Μπιανκόν), Άμπι, Ορτέγκα – Έσε (60’ Αλεξανδρόπουλος), Όρτα, Τσικίνιο (73’ Ναβάρο)- Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί (73’ Ελ Αραμπί)

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς – Μύγας, Ράσιτς, Σιέλης, Λούνας – Ντε Καμπς (46’ Κίτσος), Μπαριέντος – Ολιβέρα (60’ Μπερτόλιο), Ασεχνούν (75’ Τάχατος), Κόμπα (83’ Ασλανίδης) – Μωραΐτης

Η τελική βαθμολογία της σούπερ λιγκ:

ΠΑΟΚ 60
ΑΕΚ 59
Ολυμπιακός 57
Παναθηναϊκός 56
Άρης 42
Λαμία 34
Αστέρας Τρίπολης 31
Ατρόμητος 28
Πανσερραϊκός 27
ΟΦΗ 25
Παναιτωλικός 20
Βόλος 20
Κηφισιά 19
ΠΑΣ Γιάννινα 18

 

Ο Βόλος, μαζί με τις ομάδες από τον Αστέρα Τρίπολης και κάτω, θα αγωνιστεί στα play offs διεκδικώντας την παραμονή στην κατηγορία. Θα υποβιβαστούν 2 ομάδες στη σούπερ λιγκ 2

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΤο πιο δύσκολο ήταν να εξηγήσω στην Άιντα τον χωρισμό 
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο κλειστού στίβου: «Χάλκινος» στο επί κοντώ ο Καραλής