Δεν έχουν κοπάσει οι σφοδρές αντιδράσεις για τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων Απόδημων Ελλήνων και την αποστολή emails με αποστολέα την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φέρνουν το ζήτημα στη Βουλή, ζητώντας μεταξύ άλλων να διευκρινιστεί ο τρόπος που κατέληξαν τα στοιχεία που καταχώρησαν οι ψηφοφόροι εξωτερικού στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών στο πολιτικό γραφείο της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Πυρά από την αντιπολίτευσης εντός και εκτός συνόρων

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες διαρροής των προσωπικών δεδομένων και να αποδοθούν οι ανάλογες διοικητικές ή και ποινικές ευθύνες και κυρώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσαν ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία/The Left και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστας Αρβανίτης όπως και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Η απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης

Πριν απαντηθεί το ερώτημα στη Βουλή, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, φρόντισε να πάρει αποστάσεις και με μια λιτή δήλωση τόνισε πως «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Η απάντηση από το ΥΠ.ΕΣ. αν και ξεκάθαρη έχει αμφισβητηθεί με χαρακτηριστική ανάρτηση Έλληνα που ζει στο Λονδίνο «γιατί η Ασημακοπούλου λέει ψέματα και πως τεκμηριώνεται ότι το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών της έδωσε την λίστα με τους απόδημους».

Μέσα σε ένα ορυμαγδό αντιδράσεων η ίδια η κ. Ασημακοπούλου αφού φρόντισε να μιλήσει για «επίθεση λάσπης» αρνήθηκε πως έλαβε «προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού».

Η «γαλάζια» ευρωβουλευτής τονίζει MEGA) επίσης πως τα στοιχεία των αποδεκτών του newsletter είχαν φτάσει στο γραφείο της με νόμιμο τρόπο.

Εξηγώντας το πώς έφτασαν, υποστηρίζει ότι… γυρίζει όλη την Ευρώπη και πολίτες τις στέλνουν τις κάρτες τους ή τις δίνουν λίστες από συλλόγους. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, κατέληξε να έχει στα χέρια της τα email.

«Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει »Εγγραφή». Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ», υπογραμμίζει.Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕρμού: «Φοβάται, δεν μπορεί να κοιμηθεί» – Συγκλονίζει ο πατέρας της 22χρονης που δέχθηκε μαχαιριά
Επόμενο άρθροΤο Ισραήλ αλλάζει τους στίχους για να μπορεί να συμμετέχει στην διοργάνωση