Πυρά κατά της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εξαπολύει η Νέα Αριστερά, με βίντεο που ανήρτησε στο Tik Tok σήμερα Παρασκευή, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης κάνει λόγο για παραβίαση του Συντάγματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την «άρνηση των άλλων κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης να δώσει τη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση» μη συναινώντας στο κάλεσμα για κατάθεση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Θες πανεπιστήμιο; Διαλέξτε κόσμε, με μόλις 9,999 ευρώ τον χρόνο»

Παράλληλα ο Αλέξης Χαρίτσης δίνει τη δέσμευση ότι «η Νέα Αριστερά θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο ώστε αυτός ο νόμος να μην εφαρμοστεί».

Δείτε το βίντεο:

@alexischaritsis Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα, ενισχύει την ανισότητα και παραβιάζει το Σύνταγμα. Η δημόσια παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτη και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κάθε μέσο που μας παρέχει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία, ακόμα και αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί. #foitites #oxi_sta_idiotika_panepistimia #neaaristera #vouli #syntagma #panepistimio #parliament #tiktokgreece🇬🇷 #greektiktok ♬ original sound – Alexis Charitsis

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρποζηλος κάνει λόγο για ψέματα της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και αναφέρεται σε εξαπάτηση των πολιτών.

Σε μια αποστροφή του λόγου του τονίζει «θες πανεπιστήμιο; Διαλέξτε κόσμε, με μόλις 9,999 ευρώ τον χρόνο».

Δείτε το βίντεο:

@kostis.karpozilos #ιδιωτικαπανεπιστημια #πανεπιστημιο #αρθρο16 ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Karpozilos



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Από θύμα κακοποίησης με ασφαλιστικά μέτρα εν ισχύ κατέληξε με χειροπέδες
Επόμενο άρθροΔίχασε το Zari της Μαρίνας Σάττι – Ο αχταρμάς στο μπλέντερ, ο Τζίμης Πανούσης και οι 9 συνθέτες