Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών παρουσιάζει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, στην εκδήλωση «Για μια άλλη Ευρώπη» που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν με αδιαφορία ή χαλαρότητα τις ευρωεκλογές», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού προηγουμένως πολίτες μίλησαν, σε βίντεο που προβλήθηκε στην εδήλωση, για το τι σημαίνει για εκείνους Ευρώπη.

«Κάποιοι, επειδή αισθάνονται την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κάτι γραφειοκρατικό και απόμακρο», εξήγησε, λέγοντας πως είναι «κατανοητό, αφού δεν είναι εύκολο για τους πολίτες να κατανοήσουν την περίπλοκη δομή των ευρωπαϊκών θεσμών ή την γραφειοκρατική γλώσσα των επίσημων κειμένων και αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Και προσέθεσε: «Κάποιοι άλλοι, επειδή σε αυτές δεν εκλέγουν κυβέρνηση και άρα θεωρούν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν επηρεάζει άμεσα τη ζωή τους. Η πραγματικότητα όμως λέει το αντίθετο. Κάθε χρόνο λαμβάνονται χιλιάδες αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ και τη ζωή μας, ως Ευρωπαίοι πολίτες».

«Η αλήθεια είναι ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι κομβικής σημασίας. Θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο. Θα κρίνουν αν η ΕΕ θα συνεχίσει να υπάρχει ως πεδίο διεκδίκησης περισσότερων δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αγωνίζεται για μια δημοκρατική, κοινωνική, πράσινη Ευρώπη. Την Ευρώπη των λαών και των δικαιωμάτων. Την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας. Την Ευρώπη της εργασίας και της ευημερίας των πολλών. Την Ευρώπη της περιφερειακής ανάπτυξης και της ψηφιακής σύγκλισης προς όφελος όλων των λαών της. Την Ευρώπη ως παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο», τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη για ισχυρή δημοκρατία και ισχυρό κράτος δικαίου: «Παλεύουμε κατά της alt-right δεξιάς, κατά των διακρίσεων, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της ομοφοβίας, του σεξισμού».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενσωματώνει μια ισχυρή ακροδεξιά»

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, σημειώνοντας μάλιστα πως η Νέα Δημοκρατία έχει ενσωματώσει ένα ακροδεξιό κομμάτι στους κόλπους της και αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι τυχαίο που το κυβερνών κόμμα «επανέφερε τον πυρσό» στο σήμα του, αφού τα σύμβολα «λένε πολλά για το περιεχόμενο της πολιτικής, όπως είπε.

​Χαρακτήρισε «ντροπή» το καταδικαστικό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισμα του Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, όπως και την «συγκάλυψη του εγκλήματος» των Τεμπών, τις υποκλοπές «και τώρα, τον Μίχο», όπως είπε καταχειροκροτούμενος.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υπονομεύει συστηματικά το κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης. Τελικά την ίδια τη δημοκρατία, ντροπιάζοντας τη χώρα μας στην Ευρώπη. Σχεδόν ανύπαρκτη Δικαιοσύνη. Έλεγχος του Τύπου – το δείχνουν οι στατιστικές ότι η Ελλάδα είναι χαμηλά στην ελευθεροτυπία», τόνισε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤηλεφώνημα για βόμβα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα
Επόμενο άρθροΤο πτώμα της βρέθηκε σε χωράφι