Οι μέρες κλειδιά για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που θα αναδείξουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές των ευρωεκλογών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ορίστηκε η 17η Μαρτίου.

Όσοι θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές θα πρέπει να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στις 22 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές με κάλπη αλλά και πιθανότατα και υβριδικά, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, αποφασίστηκε όσοι θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές θα πρέπει να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ποιοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και ποιοι είναι κοντά

Σημειώνεται ότι ώς σήμερα υποψηφιότητα έχουν καταθέσει για τις προκριματικές εκλογές η πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κυβερνήσεων ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος ενώ αυτοδίκαια θα είναι υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης. Αντίστοιχα και ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς έχει εκφράσει τις προθέσεις του για να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Τσίπρας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤρίκαλα: Σκοτώθηκε εργάτης σε οικοδομή της περιοχής
Επόμενο άρθροΜε την ανορεξία δεν μπορούσα να σταθώ όρθια, ήμουν αυτοκαταστροφική