Για βασανιστήρια εις βάρος αλλοδαπού συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ τέσσερις συνοριοφύλακες που υπηρετούν στην Αμυγδαλέζα.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πλευρό – Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Μετά τη σύλληψή τους από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για – κατά περίπτωση – βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια.

Οι τέσσρις συνοριακοί φύλακες υπηρετούν στο Προαναχωρητικό κέντρο κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.) της Αμυγδαλέζας.

Προηγήθηκε καταγγελία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού κρατούμενου, σύμφωνα με την οποία το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ένστολοι του προκάλεσαν σωματικές βλάβες».

«Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Μαρτίου 2024, έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ του καταγγέλλοντα και δύο ακόμη αλλοδαπών, δύο από τους κατηγορούμενους συνοριακούς φύλακες χτύπησαν τον καταγγέλλοντα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Οι άλλοι δύο συνοριακοί φύλακες κατηγορούνται ότι, ενώ βρίσκονταν στον χώρο, δεν προσπάθησαν να τους αποτρέψουν ή να τους σταματήσουν, αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο τις πράξεις τους».

Από το υπουργείο αναφέρουν, τέλος, ότι ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την ιατροδικαστική εξέταση, διαγνώσθηκε με κάταγμα στο πλευρό, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ κλήρωση του Conference League
Επόμενο άρθροΔεκαήμερη περιοδεία Θεοδωρικάκου στον Καναδά – Συναντήσεις με την ομογένεια, το αναλυτικό πρόγραμμά του