Περιοδεία στον Βόρειο Έβρο πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, από όπου σχολίασε τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά».

«Ελπίζω να ενημέρωσε η διοίκηση του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά τον κ. Μητσοτάκη ότι από τις 6 χειρουργικές κλίνες λειτουργούν τρεις, το πολύ τέσσερις. Με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται το τεράστιο ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε.

Προσέθεσε ότι «χρειάζονται προσλήψεις σε ειδικότητες που λείπουν από το σύστημα, με αποτέλεσμα χιλιάδες χειρουργεία να βρίσκονται σε λίστες αναμονής. Χρειάζονται αναισθησιολόγοι και πρέπει να επενδύσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Τώρα θυμήθηκαν το Ταμείο Ανάκαμψης; Εδώ και μήνες επισημαίνουμε ότι πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας μετά τη Βουλγαρία. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα, που αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το μοτίβο ‘συγκάλυψη και διαφθορά’ συνεχίζεται»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων εξωτερικού στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω του γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα Απόδημου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Δεν μπορώ να μην σχολιάσω σήμερα την αποψίλωση του υπουργείο Εσωτερικών. Τα φαινόμενα διαφθοράς συνεχίζονται, διότι κλιμακώνεται η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας. Μια αλαζονεία που αναγεννάται από την ατιμωρησία».

«Δεν θα ξεχάσω την κυρία Ασημακοπούλου να χαρακτηρίζει ‘μύθο’ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την υπόθεση των υποκλοπών. Δεν θα ξεχάσουμε τη συγκάλυψη σε αυτό το σκάνδαλο, αλλά και εκείνη που επιχειρούν στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών. Το μοτίβο ‘συγκάλυψη και διαφθορά’ συνεχίζεται», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και προσέθεσε: «Εμείς, λοιπόν, ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την εμπιστοσύνη του στις ευρωπαϊκές εκλογές, για να έχει μια γνήσια προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης του τόπου και να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα. Αλλά και για έναν ακόμη λόγο: Να γίνει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ εμπόδιο και φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκόπησε τα προβλήματα των κατοίκων των ακριτικών περιοχών.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των Ελλήνων, αλλά ακόμη περισσότερο των Ελλήνων της ελληνικής περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών. Έχουμε χρέος, εθνικό και κοινωνικό, να στηρίξουμε αυτές τις περιοχές. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δημογραφική κρίση θα κάνει τον βόρειο Έβρο και όλες τις ακριτικές περιοχές να φθίνουν, με τραγικά αποτελέσματα για την πατρίδα μας», επισήμανε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: «Ποταμός» η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας – «Θέλουν να πνίξουν την έρευνα»
Επόμενο άρθροΈρευνα για τις ρατσιστικές αναρτήσεις για την τραγουδίστρια που ίσως τραγουδήσει στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων