Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2024 , η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027, με τις κοινωνικούς λειτουργούς , κ. Ευαγγελία Ηλιοπούλου και κ. Ελένη Ραφτοπούλου του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας που υπάγεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή γνώσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των εν λόγω δομών. Συγκεκριμένα , το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας λαμβάνει καθημερινά κοινωνικά αιτήματα των δημοτών, οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και η ένταξη τους σε κοινωνικά προγράμματα αποτελεί κύρια μέριμνα, καθώς οι κοινωνικοί λειτουργοί αναλαμβάνουν την ενημέρωση , την συμβουλευτική και κοινωνική παρέμβαση των αιτημάτων σε κοινωνικούς φορείς ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Με βάση τα προαναφερθέντα, κρίθηκε ωφέλιμη η διασύνδεση των δυο κοινωνικών φορέων για τη γνωστοποίηση του έργου και του τρόπου λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ και η διασφάλιση συνεργασίας στο πλαίσιο ενός ενιαίου δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, αποβλέποντας στην καλύτερη δυνατή επίλυση των κοινωνικών αιτημάτων των δημοτών.

Προηγούμενο άρθροΣε ρόλο λογιστή του ΣΥΡΙΖΑ ξανά η ΝΔ τον «χτυπά» με όπλο το οικονομικό πρόγραμμά του
Επόμενο άρθροΈνωση Εισαγγελέων για Σεπόλια: Σεβαστή η καλόπιστη κριτική αλλά να μην χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης