Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του αμερικανικού hedge fund CvC Capital, στην Αθήνα, πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι που αντιτίθενται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιήθηκε «κινητοποίηση στα γραφεία του fund CvC, που έχει ανακοινώσει την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής. Θα μας βρίσκουν απέναντι τους! Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Μπλοκάρουμε το νομοσχέδιο στην πράξη»

Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, «ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση συνεχίζεται. Μπλοκάρουμε το νομοσχέδιο στην πράξη. Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Υπενθυμίζεται ότι χθες φοιτητικοί σύλλογοι, σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Χανιά, πραγματοποίησαν μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής με 159 ψήφους υπέρ, 129 κατά και 11 παρών σε σύνολο ψηφισάντων 299, που προβλέπει τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 19 Μαρτίου -με βάση όσα αποφασίστηκαν στον πανελλαδικό συντονισμό τους- οι φοιτητικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν σε πανελλαδική μέρα δράσης για τη φοιτητική μέριμνα και το κόστος σπουδών.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση:

Στιγμιότυπο από τη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στιγμιότυπο από τη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στιγμιότυπο από τη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροFolli Follie: «Αυτή την ημέρα την περίμενα πώς και πώς» είπε ο Κουτσολιούτσος στο ξεκίνημα της απολογίας του
Επόμενο άρθροΣτη Θήβα ο Κασσελάκης – «Τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα» – Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους