Παραμένει διασωληνωμένο το βρέφος 30 ημερών που μεταφέρθηκε προχθές το βράδυ στο Καραμανδάνειο σχεδόν χωρίς σφυγμό, παρά τις χθεσινές πληροφορίες που ανέφεραν ότι η κατάστασή του παρουσίασε βελτίωση.

«Όλη η προσπάθειά μας είναι στραμμένη για τη διάσωση του βρέφους – Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για το τι προκάλεσε το πρόβλημα» λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του pelop.gr, οι γιατροί στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομέιο Πατρών στο Ρίο δίνουν μάχη για να κρατήσουν το βρέφος στη ζωή.

Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και όπως είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης: «Όλη η προσπάθειά μας είναι στραμμένη για τη διάσωση του βρέφους. Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για το τι προκάλεσε το σοβαρό πρόβλημα. Προέχει να μείνει στη ζωή το παιδί και μετά θα τα βρούμε τα υπόλοιπα».

Εισήχθη με οξεία υπογλυκαιμία

Το βρέφος μεταφέρθηκε προχθές το βράδυ στο Καραμανδάνειο χωρίς σφυγμό σχεδόν. Οι γιατροί διαπίστωσαν «οξεία» υπογλυκαιμία, απόρροια του γεγονότος ότι το παιδί δεν μπορούσε να τραφεί (με γάλα) για μια-δυο μέρες.

Το διασωλήνωσαν και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στη ΜΕΘ Παίδων, λόγω της μεγάλης κρισιμότητας.

Στη ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ οι γιατροί «έπεσαν πάνω του» αμέσως, αλλά από προχθές το βράδυ μέχρι και χθες βράδυ η κατάστασή του παρέμενε ίδια. Κρίσιμη και δύσκολη.

Οσο για το τι προκάλεσε την επιπλοκή στο βρέφος, αυτό θα εξακριβωθεί, μέσω εξετάσεων, εάν κι εφόσον μπορέσει να αποσωληνωθεί.

Είναι το δεύτερο περιστατικό με βρέφος μέσα σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την προηγούμενη φορά είχε τραγική κατάληξη, με το 2,5 μηνών βρέφος γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας να σβήνει άδοξα και πρόωρα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤο πανόραμα της Ευρωλίγκας – Zougla
Επόμενο άρθροΜεταναστευτικό: Ανησυχία για την αύξηση στις αφίξεις από την Αίγυπτο – Στο Κάιρο, την Κυριακή ο Μητσοτάκης