Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου κ. Ευθύμιος Τζούνης, συμμετείχε το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου, σε σύσκεψη στο  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τίτλο ”Πρόγραμμα Φορτίζω Παντού”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ το συντονισμό είχε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Οπως είπε η κα. Αλεξοπούλου, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους πολίτες που το επιθυμούν, να επιδοτηθούν για την αγορά νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Μέχρι τώρα στο πρόγραμμα ”Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” έχουν υποβληθεί πολλές χιλιάδες αιτήσεις και για τις περισσότερες εγκρίθηκε η σχετική επιδότηση.

Με το πρόγραμμα ”Φορτίζω Παντού”, στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία ενός βασικού δικτύου δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα, με τη μέγιστη γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη, αλλά και την εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού.

Οι προθεσμία υποβολής σχετικών αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα λήγει στις 31 Μα’ί’ου 2024.

Οι δυνητικοί Δικαιούχοι της Δράσης είναι Εμπορικές Εταιρείες κι Ατομικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών, Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις, Αστικοί Συνεταιρισμοί, Κοινοπραξίες που ασκούν εμπορική δραστηριότητα, Δημόσιες και Δημοτικές επιχειρήσεις και θυγατρικές τους υπό προϋποθέσεις.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο

Φωτο: Γιώργος Παπανικολάου ( Δήμαρχος Γλυφάδας), Χριστίνα Αλεξοπούλου (Υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών), Ευθύμιος Τζούνης (Αντιδήμαρχος Βόλου).

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΗγουμενίτσα: Στον εισαγγελέα οι δύο αστυνομικοί για μεταφορά κάνναβης με υπηρεσιακό όχημα
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Το ΥΠΕΣ λειτουργεί ως παραμάγαζο της ΝΔ – Δεν ξέρουμε το βάθος του σκανδάλου Ασημακοπούλου