Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια, την ώρα που η κοινωνίας «βράζει» από οργή εξαιτίας της πρότασης της εισαγγελέως για απαλλαγή του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού.

Τα επόμενα βήματα στη δίκη προβλέπουν τα σχόλια των 30 δικηγόρων και στη συνέχεια θα εκδοθεί η απόφαση, με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση και την πορεία που έγινε στα Σεπόλια, ενώ αναμένεται να γίνει  μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Η εισαγγελέας πρότεινε ο Ηλίας Μίχος να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών για βιασμό της ανήλικης, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων

Το κάλεσμα το απευθύνει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, που διοργάνωσε τη χθεσινή συγκέντρωση στα Σεπόλια και η οποία σε σκληρή ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι «σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές οι εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές».

Η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελέας με την πρότασή της ανέτρεψε τα δεδομένα αποδίδοντας διαφορετικό ρόλο στον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, Ηλία Μίχο, και έκρινε πως πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, καθώς διατηρεί αμφιβολίες ότι 55χρονος -πλέον-  υπήρξε μαστροπός και βιαστής του παιδιού.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός έβαλε στο «κάδρο» ως κεντρικό πρόσωπο στην εκμετάλλευση του παιδιού την ίδια του τη μητέρα που από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί την εμπλοκή της στην υπόθεση έχοντας στο πλευρό της την 12χρονη αλλά και ολόκληρη την οικογένεια τους.

Νωρίτερα ο ίδιος ο Μίχος αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να είπε ότι ήταν «ερωτευμένος» με τη 12χρονη. «Ήμουν ερωτευμένος με τη 12χρονη, συνευρέθηκα μαζί της τέσσερις φορές», φέρεται να υποστήριξε ο Ηλίας Μίχος στην απολογία του, σύμφωνα με  πληροφορίες.

Η εισαγγελική λειτουργός, μετά από πολύμηνη διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, πρότεινε ο Ηλίας Μίχος να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.

Πρότεινε, πάντως, να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών για βιασμό της ανήλικης, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Καταπέλτης για τη μητέρα

Για τη μητέρα του κοριτσιού,  η εισαγγελέας, προτείνει ενοχή για μαστροπεία μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την κόρη της να εκδίδεται. Παράλληλα την κατηγορεί ότι πίεζε και προέτρεπε την ανήλικη να παράγει βίντεο και φωτογραφίες με στόχο την αποκόμιση κέρδους.

Τέλος, προτείνει την ενοχή της και για πορνογραφία, δηλαδή διανομή του υλικού σε συγκατηγορούμενούς της. Και οι δύο κατηγορίες της μαστροπείας έχουν την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλη» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Ζητήθηκε ωστόσο η αθώωση του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Οργή

«Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή» φώναζε ο κόσμος που συγκεντρώθηκε χθες στα Σεπόλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαλλαγή Μίχου.

Η πορεία κινήθηκε προς το μαγαζί του Μίχου με στάση στο ιατρείο του δερματολόγου που έχει συλληφθεί για την υπόθεση.

Έγραψαν συνθήματα στα κατεβασμένα ρολά του μαγαζιού του Μίχου, ενώ αντικείμενα πέταξαν προκαλώντας φθορές και στο διπλανό κατάστημα, επιρρίπτοντας ευθύνες για το γεγονός ότι το «έγκλημα» άργησε να αποκαλυφθεί. Χρήση δακρυγόνων έκαναν οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

«Τα παιδιά έχουν φωνή», «Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών», «Ελλάς Ελλήνων Παιδοβιαστών είστε δολοφόνοι παιδικών ψυχών» μερικά από τα αιχμηρά συνθήματα που ακούστηκαν.

Οργισμένα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών, καθώς και η απαλλαγή του και για το αδίκημα της εμπορίας προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κατακλύζονται από μηνύματα αγανάκτησης, αλλά και αμφισβήτησης.

ΚΚΕ: Ξεπλένουν το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

«Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για πρόταση, που οδηγεί στο να ”πέσει στα μαλακά” ο συγκεκριμένος δράστης ”ξεπλένοντας”, τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού» τονίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους, που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ”αθωώνει” τους δράστες-τέρατα. Φυσικά, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιείται η καταγγελία παρόμοιων κυκλωμάτων, τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να θεωρούνται έκπληξη».

«Επιβεβαιώνεται ότι πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα, που και τώρα θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων» υπογραμμίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του κόμματος.

Νέα Αριστερά: Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί δράστες

«Η πρόταση της εισαγγελέα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της απόδοσης δικαιοσύνης», σχολιάζει η η Νέα Αριστερά, σημειώνοντας ότι «τα στοιχεία, οι καταθέσεις και όσα έχουν τεκμηριώσει οι συνήγοροι της ανήλικης κοπέλας έρχονται σε σύγκρουση με την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας και δημιουργούν δικαιολογημένα ερωτήματα αλλά και θυμό».

Και αφού προσθέτει πως «αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», υπογραμμίζει ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία αλλά και με την προσδοκία η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Να τιμωρήσει τους πραγματικούς δράστες ανάλογα με την ενοχή και το βάρος του εγκλήματός τους, όπως επιτάσσει το κράτος δικαίου. Ταυτόχρονα όμως ζητάμε επιτακτικά, την στήριξη και την προστασία της ανήλικης από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της».

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024
Επόμενο άρθροΑλήθειες και μύθοι για το κόκκινο κρέας