Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στα Ίμια ανάμεσα σε σκάφος της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής. Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με αποτέλεσμα να επικρατήσει 10λεπτη ένταση μέχρι την αποχώρηση του τουρκικού σκάφους από τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά με αποτέλεσμα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να αναγκάζεται να έρθει σε επαφή με την αντίστοιχη της γείτονος προκειμένου να αποφευχθεί ένα «ατύχημα» και να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Η εκδοχή των τουρκικών ΜΜΕ

H τουρκική ιστοσελίδα Sozcu μετέδωσε πως η τουρκική ακτοφυλακή καταδίωξε ελληνικό σκάφος. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, που κινήθηκε από την Κάλυμνο γύρω στις 13.52, εισήλθε στα «τουρκικά χωρικά ύδατα» και προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια.

Στα 10 λεπτά έντασης, το ελληνικό σκάφος σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο της Sozcu,  «προσπάθησε 4-5 φορές να προσεγγίσει τα Ίμια», και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή με την «παρέμβαση του τουρκικού σκάφους».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας: Επίδειξη πρώτων βοηθειών στο Αχίλλειο του Αλμυρού
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ έχει μετατρέψει το ΥΠΕΣ με ευθύνη του Μαξίμου σε εκλογικό της κέντρο