Στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής (15/3) ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε την πύλη του στρατοπέδου της Θήβας για να υπηρετήσει ως απόδημος την στρατιωτική του θητεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χαμογέλος και ευδιάθετος. Λίγο πριν παραδώσει την αστυνομική του ταυτότητα, έκανε το τελευταίο τηλεφώνημα και αποχαιρέτησε τον πατέρα του, τους φίλους και τους συνεργάτες του που τον συνόδευσαν μέχρι το κέντρο εκπαίδευσης Πυροβολικού.

«Κλαίς παιδί μου; Γιατί κλαις;», ρώτησε μία εκ των συνεργατριών του, που είχε συγκινηθεί και την αγκάλιασε.

«Περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα μας, έστω για λίγες εβδομάδες»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή και έλαβε τα στρατιωτικά του έγγραφα, ο Στέφανος Κασσελάκης οδηγήθηκε στο θάλαμό του, τον οποίο θα μοιράζεται με 15 νεοσύλλεκτους και στη συνέχεια συμμετείχε στο βραδινό συσσίτιο.

Μάλιστα, του έχει παραχωρηθεί γραφείο αξιωματικού ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ορκιστεί στις 29 Μάρτιου, ανήμερα των γενέθλιων του. Αφού λάβει την άδεια ορκωμοσίας θα επιστρέψει στη Θήβα για να πάρει το απολυτήριό του.

Η πρώτη του ανάρτηση

Πριν καν συμπληρωθούν δύο ώρες στο στρατόπεδο της Θήβας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανάρτηση στο Instagram.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε φωτογραφίες από την είσοδό του στο στρατόπεδο, αλλά και από τη σύντομη επίσκεψή του στην πόλη της Θήβας. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «σημαντική για κάθε Έλληνα», πόσο μάλλον για τον ίδιο «ένα “παιδί της Ομογένειας”».

«Σημαντική ημέρα για κάθε Έλληνα. Πόσο μάλλον για εμένα, ένα «παιδί της Ομογένειας». Περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα μας – έστω για λίγες εβδομάδες. Όμως έχω αποφασίσει να την υπηρετώ για όλη μου τη ζωή», έγραψε χαρακτηριστικά.

Βόλτα στη Θήβα και ομιλία πριν παρουσιαστεί στο στρατόπεδο

Λίγη ώρα πριν κλείσει η πύλη του στρατοπέδου, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε περιοδεία στη Θήβα.  Μίλησε στους πολίτες στην πλατεία της πόλης, έβγαλε selfies, και δήλωσε έτοιμος για τη στρατιωτική θητεία.

«Είναι τιμή μου να είμαι σήμερα εδώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου, ως οφείλω ως ένας απόδημος που έχει επιστρέψει να προσφέρει στον τόπο του», ανέφερε χαρακτηριστικά στους κατοίκους και ανέφερε ότι το ηθικό του είναι ακμαιότατο.

Η πρώτη στάση ήταν σε κατάστημα οπτικών. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, θα ενημερώνονται από βίντεο στο TikTok.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα χαλαρός και ψύχραιμος, δεν είχε όμως διάθεση για πολιτική κουβέντα. Σε σύντομη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ήταν ευδιάθετος, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήματα που του έγιναν για τις Ευρωεκλογές, για τους υποψήφιους αλλά και για το αν ο ίδιος θα καταλάβει θέση βουλευτή.Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεκρός εντοπίστηκε ο κοσμήτορας του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Επόμενο άρθροΞύρισε δημόσια το κεφάλι της ενώ δίνει μάχη με τον καρκίνο