Νέα μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να καταθέσει σήμερα στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, ο δικηγόρος του Γεράσιμου Γεωργιάδη, του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού της αμαξοστοιχίας στην «έχασαν» τη ζωή τους 57 άνθρωποι μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης θα καταθέσει νέα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για τον Γεράσιμο Γεωργιάδη, που δίνει «μάχη» για τη ζωή του στη Βοστώνη και συγκεκριμένα για τη διερεύνηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, όπως γνωστοποίησε μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

«Οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης και οι δύο οδηγοί»

Μιλώντας στον ANT1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο δικηγόρος της οικογένειας του Γεράσιμου Γεωργιάδη ανέφερε ότι «Οι υπεύθυνοι λειτουργίας σιδηροδρόμου και η εταιρεία έχουν ποινικές ευθύνες».

Ακόμη, επεσήμανε «Οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης και οι δύο οδηγοί. Το μόνο που ζητούν οι γονείς και η γιαγιά του Γεράσιμου, είναι να προσευχηθούν για να μείνει στη ζωή».

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε ότι θα καταθέσει υπόμνημα προκειμένου να συσχετιστούν οι ποινικές δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, τόσο από την πλευρά της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, όσο και από την πλευρά του εφέτη ανακριτή.

Δείτε το βίντεο

Συμπληρωματική μήνυση κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των θυμάτων προχώρησαν στην κατάθεση συμπληρωματικής μήνυσης, ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή, κατά όλων όσων εμπλέκονται στο πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα, η μήνυση θα στρέφεται και κατά των πολιτικών προσώπων εναντίον των οποίων έχουν ήδη υποβάλει μήνυση εδώ και καιρό, τόσο οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. Αυτό το οποίο ουσιαστικά προστίθεται είναι ο ενδεχόμενος δόλος, υπό την έννοια ότι τουλάχιστον οι πολιτικοί γνώριζαν για την κατάσταση κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου και παρά ταύτα επέτρεπαν να κυκλοφορούν τα τρένα, χωρίς να έχουν θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφαλείας.

«Καταθέτουμε νέα μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα Τέμπη… Το πόρισμα της ΝΔ δείχνει πως γνώριζαν τι έχει συμβεί, και προσπαθούσαν να μας παρουσιάσουν ότι όλα είναι ασφαλή», αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του συλλόγου δυστυχήματος Τεμπών κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Στη μηνυτήρια αναφορά τους τονίζουν, ότι ούτε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας για την κυκλοφορία των τρένων. Στόχος, όπως τονίζουν, είναι η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροConference League: Η Άστον Βίλα διέσυρε τον Άγιαξ με 4-0
Επόμενο άρθροΝέα Αριστερά: Θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων για το 2023 η κυβέρνηση;