Η πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στα Σεπόλια δεν στηρίζεται πουθενά και είναι απαράδεκτη, υποστηρίζει ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα, «έχουμε μία πρόταση που να αναφέρει να απαλλαχτεί λόγω αμφιβολιών ο βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε με αυτό το αδίκημα. Επειδή εξαρχής τα στοιχεία της δικογραφία είχαν διαρρεύσει, θα αναφερθεί πώς έγινε αυτό, η 12χρονη έχει πει πως με τη χρήση όπλων και απειλών βρέθηκε ερωτικά μαζί του. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και σε χαρτιά και το βίντεο. Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό, το αγνόησε. Το κομμάτι που η 12χρονη περιγράφει τον βιασμό της δεν το ανέφερε».

«Η μητέρα έπεσε από τα σύννεφα»

Κατά τον δικηγόρο, αυτό που εξόργισε τους πάντες είναι ότι «είχε αναφέρει τον βιασμό της ακούγεται «απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό». Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την μαστροπεία, η οποία γίνεται με διάφορου τρόπους και το ένα είναι διευκόλυνση. Αλλά και εδώ δεν στάθηκε στα όσα είπε η 12χρονη. Η 12χρομη έχει δώσει κατάθεση για τους οίκους ανοχής, και δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτό. Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση, δεν στηρίζεται πουθενά. Τι θα γίνει τώρα; Να μην εκφράσουμε την άποψή μας επειδή είναι εισαγγελέας».

Σε σχέση με την πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης ο Απόστολος Λύτρας επισήμανε ότι «ήρθαν ειδικοί. Η κ. Θεμελή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είδε τα βίντεο και κατέθεσε, χωρίς να γνωρίζει τη μητέρα, είπε πώς το παιδί λέει αλήθεια και για την μητέρα. Η ψυχίατρος που είχε οριστεί από την εισαγγελία να παρακολουθεί τη 12χρονη, έδωσε γνωμοδότηση πως η μητέρα δεν ευθύνεται. Το παιδί δεν μπορεί να το πιστέψει κάποιος αλα καρτ. Η μητέρα έπεσε από τα σύννεφα. Το παράλογο ήταν πως η ίδια είπε πάνω από 209 φορές πως το παιδί λέει αλήθεια αλλά στην πρότασή της για την εισαγγελία το παιδί λέει ψέματα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρόταση».

Η αντίδραση της γιαγιάς της 12χρονης

Στο MEGA μίλησε η γιαγιά της 12χρονης αναφορικά με την πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο, αλλά και για την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ανήλικη.

«Δεν έχω να πω κάτι, είναι λάθος. Τώρα λένε, δεν το αθωώνει απλά έκανε μία πρόταση, η οποία δεν είναι σωστή αυτή η πρόταση», τόνισε, επιμένοντας πως «δεν είναι σωστό αυτό που έκανε».

Όσον αφορά τη νύφη της που η εισαγγελέας την κρίνει ένοχη για όλες τις κατηγορίες είπε πως «αυτό δεν έχει να πει τίποτα. Δεν έχει καμία απόδειξη και η νύφη δεν είναι ένοχη. Δεν έκανε κάτι τέτοιο στο παιδί της. Είναι αδύνατον».

Για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, η γιαγιά της 12χρονης τόνισε ότι «πώς θέλετε να είναι με αυτά που βλέπει; Ένα ράκος είναι. Στεναχωριέται, κλαίει, χτυπιέται».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Πόσο αποτελεσματικές είναι οι ψυχοθεραπείες;
Επόμενο άρθροΟδός απόντων υπευθύνων στα Τέμπη, του θράσους στα Σεπόλια, ανοίγει η οδός του πάθους για δικαιοσύνη