Την παρεμπόδιση της άσκησης του δημοσιογραφικού έργου από αστυνομικά όργανα αλλά και την ονομαστική στοχοποίηση δημοσιογράφου από την ‘Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης που ζητά να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση, καλώντας παράλληλα τις αστυνομικές αρχές να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ως εξής:

«Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και τα διαβήματα της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφοι δέχθηκαν για μία ακόμη φορά, επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, και μολονότι δήλωναν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα.

Πέρα όμως από την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου στο πεδίο του ρεπορτάζ, το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Χρήστος Αβραμίδης στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους αποδοκιμάζουν όσα έγραψε σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν αστυνομικοί τη συγκεκριμένη ημέρα και αναφέρονται σε πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, και μάλιστα από όργανα της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τους διευκολύνουν στο έργο τους, είναι πρακτική που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητάει να ανακληθεί και να αποσυρθεί η ανακοίνωση που στοχοποιεί τον συνάδελφο και καλεί τις αστυνομικές αρχές να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.»

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε ανακοίνωση και η Νέα Αριστερά που αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ότι: «Η Νέα Αριστερά στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους εκείνους που τιμούν το λειτούργημά τους και ζητά από την κυβέρνηση να θέσει τέλος στις πρακτικές ελέγχου και περιορισμού της ελευθερίας του τύπου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πλέον σε ανησυχητικό βαθμό και εκφοβιστικές αγωγές εναντίον δημοσιογράφων και πολιτών, αυτό που διεθνώς λέγεται «αγωγές SLAPP» και έχει επισημανθεί από διεθνείς οργανισμούς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Αντίστοιχα, το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι «Το ΜέΡΑ25 είναι σταθερά και με συνέπεια απέναντι σε κάθε στρατηγική αγωγή κατά της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά (SLAPP). Η στοχοποίηση δημοσιογράφων θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση και αποτελεί απόπειρα φίμωσης του Τύπου. Ως ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης στηρίζουμε το αίτημα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης για την ανάκληση και απόσυρση της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτον τελικό του Indian Wells η Σάκκαρη – Νίκησε 2-1 την Γκοφ
Επόμενο άρθροΧαρίτσης στο TikTok: Ο τρόπος που κάθε πολίτης θα καταθέτει προτάσεις νόμου στη Βουλή