Για μία ακόμη αγωγή του υπουργείου Παιδείας «για την καταστολή των εκπαιδευτικών», κάνει λόγο η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη, σημειώνοντας πως ο «αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται».

Όπως αναφέρει, σε δήλωσή της, το υπουργείο Παιδείας «σέρνει στα δικαστήρια τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών» και υπογραμμίζει πως «είναι η δέκατη φορά που η ΝΔ διώκει δικαστικά την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, προκειμένου να απαγορεύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κυβέρνηση της ΝΔ τρομάζει από τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία και τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Όπως επίσης, ότι το υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να πείσει την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που εφαρμόζει και καταφεύγει στην καταστολή με όλα τα διαθέσιμα μέσα», υποστηρίζει το στέλεχος της Νέας Αριστεράς.

«Ο Πιερρακάκης ζητά να απαγορευτεί κάθε απεργία στο μέλλον»

Εξηγεί πως το κύριο αίτημα της τελευταίας απεργίας – αποχής της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ήταν να γίνει διάλογος με το υπουργείο Παιδείας, ενώ σημειώνει πως «ο κ. Πιερρακάκης, αντί να δεχτεί το αυτονόητο αυτό αίτημα, προσέφυγε στα δικαστήρια ως πιστός συνεχιστής του αυταρχισμού της προκατόχου του».

Μάλιστα, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το πρωτοφανές είναι πως ζήτησε όχι μόνον την απαγόρευση της συγκεκριμένης απεργίας, αλλά και κάθε απεργίας στο μέλλον».

«Το εκπαιδευτικό κίνημα και οι ομοσπονδίες διεκδικούν μια καλύτερη εκπαίδευση και η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό τους. Στηρίζει τον αγώνα για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία χωρίς αποκλεισμούς, καταδικάζει τον κυβερνητικό αυταρχισμό, την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και την καταπάτηση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου», αναφέρει καταληκτικά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Πώς συνέβη το τραγικό δυστύχημα – Έσπασε το τζαμάκι του φωταγωγού και βρέθηκε στο κενό
Επόμενο άρθροΓιατί την τρώμε κάθε Καθαρά Δευτέρα