Κερδίζει τη μάχη για τη ζωή του το 30 ημερών βρέφος στην Πάτρα, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις τηλευταίες πληροφορίες, το βρέφος αποσωληνώθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

«Ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της Ιατρικής», ανέφερε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο pelop.gr.

«Οι γονείς είναι δίπλα μας και δεν σας κρύβω ότι μας έχει εντυπωσιάσει η εμπιστοσύνη τους»

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «μια όμορφη μέρα, γεμάτη φως και ικανοποίηση» και ότι «ο μικρός ήρωας είναι πλέον αποσωληνωμένος με την καρδιά του πλέον να χτυπάει μόνο για ζωή».

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η στιγμή που η καρδιά του βρέφους χτυπά ξανά χωρίς μηχψανική υποστήριξη:

Στο νοσοκομείο χωρίς σφυγμό

Υπενθυμίζουμε ότι το βρέφος μεταφέρθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου στο Καραμανδάνειο σχεδόν χωρίς σφυγμό.

Οι γιατροί διαπίστωσαν «οξεία» υπογλυκαιμία, απόρροια του γεγονότος ότι το παιδί δεν μπορούσε να τραφεί (με γάλα) για μια-δυο μέρες.

Το διασωλήνωσαν και αμέσως κλήθηκε ασφθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στη ΜΕΘ Παίδων, όπου ανέλαβαν τη φροντίδα του ο κ. Ηλιάδης και η ομάδα του.

«Οι γονείς είναι δίπλα μας και δεν σας κρύβω ότι μας έχει εντυπωσιάσει η εμπιστοσύνη τους σε ένα τόσο δύσκολο περιστατικό. Προχωράμε σιγά-σιγά και μεθοδικά», είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ο υπεύθυνος της ΜΕΘ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι μεγάλοι αγώνες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και το Κύπελλο Αγγλίας με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Ασημακοπούλου: Εξωθήθηκε εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ, ζητάμε διερεύνηση του σκανδάλου