Με δηκτικό σχόλιο για την «ακριβότερη Σαρακοστή της δεκαετίας» ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εύχεται μέσω βίντεο που δημοσιεύτηκε στον iSYRIZA «καλά κούλουμα σε όλες και όλους και καλή Σαρακοστή».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «η πιο ακριβή Σαρακοστή είναι η φετινή, με τις τιμές στα ράφια, να καταδεικνύουν ότι και τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχουν αποτύχει».

«Σαρακοστή με ακρίβεια: Κι ο Μητσοτάκης… τον χαλβά του»

Στη συνέχεια προσθέτει πως «ούτε πασχαλινό φιλοδώρημα δεν θα δώσει σε εκείνους που βρίσκονται σε απόλυτη ανέχεια, όπως δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του».

Καταληκτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον κόσμο αν έχει βγει εκτός προϋπολογισμού και εαυτού με την ακρίβεια να δει το βίντεο που δημοσιεύει. Σημειώνεται ότι το βίντεο τιτλοφορείται ως «σαρακοστή με ακρίβεια: Κι ο Μητσοτάκης… τον χαλβά του!».

Το βίντεο που αναρτήθηκε στον iSYRIZA:

 Σε τι (ακριβές) τιμές θα κυμανθεί ο χαλβάς και η λαγάνα

Την ανιούσα έχουν πάρει για ακόμη μια χρονιά οι τιμές των σαρακοστιανών. Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια μαστίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, τη στιγμή που οι τιμές αυξάνονται κατακόρυφα χωρίς καμία απολύτως λογική εξήγηση.

Για το φαινόμενο της ακρίβειας που «γονατίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά, το οποίο αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, με πολλούς πολίτες να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά, μίλησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης.

«Η λαγάνα που λένε ότι θα κυμανθεί στα 2,5 ευρώ είναι η κατεψυγμένη λαγάνα και όχι η φρέσκια, η οποία θα κυμανθεί από 3,5 ευρώ, τα 750 γραμμάρια» σημείωσε.

«Θα φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 4,5 ευρώ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ή θα είναι στα 2,5 ευρώ τα 500 γρ. ή θα είναι κατεψυγμένη που την πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι. Αυτό λέει ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών και οι φούρνοι. Δεν ξέρω από που αντλεί τα στοιχεία ο κ. Σκρέκας, δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο, ο καθένας κρίνεται», τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Λεχουρίτης είπε ότι «δεν είναι μόνο η τιμή της λαγάνας είναι και οι σαρακοστιανές αλοιφές που έχουν πάρει αύξηση 128%. Οι αυξήσεις είναι θέμα ακρίβειας, αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας. Δεν γίνεται να έχουν αυτές τις τιμές».

«Το χειρότερο είναι η ποιότητα των προϊόντων. Όταν φτάνουν σε σημείο να πουλάνε τα κατεψυγμένα για φρέσκα, αυτό είναι ντροπή», κατέληξε.

Οι τιμές:

Χαλβάς 400 γραμμάρια (βανίλια ή κακάο)

– 2023: 2,36 €

– 2024: 3,45 €

– Αύξηση: 46,2 %

Χαλβάς 400 γραμμάρια (με αμύγδαλο)

– 2023: 2,60 €

– 2024: 3,78 €

– Αύξηση: 45,4%

Λαγάνα απλή (750 γραμμαρίων)

– 2023: 3 € – 3,50€

– 2024: 3,15 € – 3,70 €

– Αύξηση: Έως 5%

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙταλία: «Κόλλησε» η Γιουβέντους, 0-0 με τη Τζένοα
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στον 15χρονο που έπεσε από τον 5ο όροφο