Πηγές της Νέας Αριστεράς άφησαν αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να δώσει τώρα το πόθεν έσχες του στην δημοσιότητα και όχι τον Ιούνιο.

«Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες παρακολουθούν ένα θλιβερό μπρα ντε φερ μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για το εάν ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Κασσελάκης έχει καλύτερη τεχνογνωσία σε εξωχώριες εταιρείες, φορολογικούς παραδείσους και διαδρομές χρημάτων μεταξύ εταιρειών.», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συγκρούονται για εκατοντάδες εκατομμύρια που πάνε κι έρχονται.»

Στην συνέχεια, συνεχίζει την κριτική προς τα δύο κόμμα θέτοντας ερωτήματα όπως: «Μπορεί η κοινωνία να τους εμπιστευτεί ότι θα ενδιαφερθούν για την καθημερινότητα; Για το κόστος ζωής που είναι στα ύψη; Για την στεγαστική κρίση και τα απλησίαστα ενοίκια; Για τα κόκκινα δάνεια και την αδυναμία των επαγγελματιών να ανταποκριθούν στις υπέρογκες υποχρεώσεις του;

Οι σκιές και η αδιαφάνεια στα περιουσιακά στοιχεία και στο πολιτικό χρήμα δεν είναι κάτι καινούριο στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστές όμως ήταν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κασσελάκης κατάφερε να εντάξει στη λίστα και τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Η Νέα Αριστερά καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Αναφερόμενη στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον καλεί να παρουσιάσει το πόθεν έσχες του λέγοντας: «Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κρύψει τίποτα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του όπως λέει, δεν έχει παρά να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του. Τώρα και όχι τον Ιούνιο. Η πλήρης διαφάνεια είναι ουσιαστική και όχι τυπική υποχρέωση των πολιτικών.

Και αυτό γίνεται μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής οδού, όχι μέσω των τηλεοπτικών πάνελ. Όσο για τη ΝΔ του μισού δισ. δανεικών κι αγύριστων και των λειψών Πόθεν Έσχες, ας αφήσει καλύτερα τα μαθήματα ήθους.»

Η Νέα Αριστερά στρέφει τα πυρά της κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Το φορολογικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης είναι η επιτομή της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ»

Επίσης σχολιάζει το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη όμως μοιάζει όλο και περισσότερο στη ΝΔ και στην οικονομική ατζέντα, την οποία επιχειρεί να ανταγωνιστεί από τα δεξιά. Το φορολογικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης είναι η επιτομή της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που υιοθετεί όλο και περισσότερο μία ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη ατζέντα.

Με οριζόντιες μειώσεις φόρων που ευνοούν τους πλούσιους, με απουσία κάθε έννοιας αναδιανομής, χωρίς πόρους για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στήριξης των συντάξεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ως νέα μια πολιτική που έχει χρεοκοπήσει, με επιχειρήματα που θυμίζουν αυτά του ΣΕΒ και των ακραία νεοφιλελευθέρων κύκλων στα χρόνια της κρίσης.»

«Καλούμε τους πολίτες να έρθουν μαζί μας να βάλουμε ξανά στο τιμόνι την πολιτική»

Τέλος, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο κόμμα λέγοντας: «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν ό,τι μπορούν για να εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, την παραίτηση, την απογοήτευση, την απαξίωση της πολιτικής την αποχή. Γίνονται στην πραγματικότητα χορηγοί της αντιπολιτικής και της ακροδεξιάς.

Η Νέα Αριστερά στέκεται απέναντι στον εκφυλισμό. Καλούμε τους αριστερούς, τους προοδευτικούς, τους δημοκράτες πολίτες να έρθουν μαζί μας, να βάλουμε ξανά στο τιμόνι την πολιτική. Μαζί να δημιουργήσουμε το καινούριο, ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που συγκλίνουν διαρκώς. Μπορούμε και μας αξίζει να ζήσουμε καλύτερα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία εξπρές την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Επόμενο άρθροΌλγα Κιουρτσάκη: Το δύσκολο βράδυ με την κόρη της