Τα περί οριστικής διαγραφής φοιτητών «που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια», επανέλαβε και σήμερα ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα και στο ακροδεξιό ακροατήριο, υπεραμυνόμενος  των αστυνομικών επεμβάσεων στο ΑΠΘ και άλλα ΑΕΙ και διακηρύσσοντας ότι «αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί».

Κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας ότι το μέτωπο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, παραμένει ανοιχτό, επιστράτευσε τις απειλές κατά των φοιτητών, ζητώντας μάλιστα τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών.

«Υπήρξαν επιχειρήσεις της αστυνομίας και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, στους φοιτητές, τους καθηγητές, έτσι ώστε τα πανεπιστήμια να είναι, να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός κι εκτός Πανεπιστημίου, που επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε χώρο βίας και σε χώρο στείρων συγκρούσεων. Και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας ότι το μέτωπο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, παραμένει ανοιχτό, έφτασε στο σημείο να ζητήσει  από τις πρυτανικές αρχές να διαγράφουν τους φοιτητές  «που προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις»

«Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, οι οποίες κι αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν κι αυτές τις ευθύνες τους. Θα το πω όπως το αισθάνομαι: Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το Πανεπιστήμιο. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπάρχει η ανοχή η οποία επιδεικνύεται μερικές φορές στην πατρίδα μας για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Και ξανά η ακρίβεια

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε ξανά στα ημίμετρα για την ακρίβεια, υποστηρίζοντας ότι «οι παρεμβάσεις που έγιναν από το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μία σειρά από καταναλωτικά προϊόντα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το βρεφικό γάλα όπου πλέον οι μειώσεις ξεπερνούν το 15%» και επανέλαβε τα περί μη ανοχής στα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Θέλω να επαναλάβω ότι οι έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία της αγοράς συνεχίζονται αμείωτοι και το μήνυμα το οποίο στέλνει η κυβέρνηση είναι σαφές: δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας πάνω σε ένα ζήτημα το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, για αυτό και τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να ελέγχουμε με αυστηρότητα την αγορά έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλες οι εταιρείες ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλες είναι θα εφαρμόζουν το νόμο έτσι όπως έχει ψηφιστεί» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην Υγεία, υπεραμυνόμενος των παρεμβάσεων που πολλοί καταγγέλλουν ότι οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ. «Κάνουμε παρεμβάσεις στα κτίρια, ώστε να μπορούμε να πούμε πως βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναφέρθηκε και στη Θεσσαλία λέγοντας ότι είχε τις προηγούμενες ημέρες αναλυτική συζήτηση με αγρότες και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα. «Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια»  ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας
Επόμενο άρθροΜάλλον έχει μπει στο ράφι