Ξεπεράστηκε την Τρίτη (19/3) ένα σημαντικό «αγκάθι» που είχε δημιουργήσει μία σχετική καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών του πολύπλευρου πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» στην περιοχή του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας «κλείδωσε» το επιπλέον ποσό που χρειαζόταν για την ολοκλήρωση των χωματουργικών εργασιών στο χώρο της ποδοσφαιρικής αρένας.

Συγκεκριμένα, υπήρξε έγκριση συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99€ για τις «Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πλέον «ξεμπλοκάρει» το ζήτημα με τα χωματουργικά και να προχωρήσουν οι εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου για τους επόμενους 4 μήνες πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση του αναδόχου στην περιοχή και ξεκινήσουν (μετά την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας), τα έργα κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής επιτροπής, εγκρίθηκε (και στο τυπικό σκέλος της) η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύψους 115.000.000 ευρώ, με τίτλο: «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό».

Αναλυτικά όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής της 19ης Μαρτίου 2024 ελήφθησαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις, που αφορούν και στην χρηματοδότηση έργων του ΔΑ στην περιοχή Ανάπλασης ΙΙ:

1)Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης, στην με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΠΔΑ/21824/508-27.02.2024 Ανακοίνωση πρόθεση χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο: «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό», κωδικό πρόσκλησης 317, Α/Α ΟΠΣ: 7502, Ποσού 115.000.000,00€, που αφορά στην Πράξη με τίτλο: «Κατασκευή νέου Γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό» προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.11 «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ» του ΤΠΑ/ΠΠ.

2) Έγκριση της υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση προτάσεων πράξεων νέων έργων του Δήμου Αθηναίων στην με αριθμ. πρωτ.25305/21-3-2023 Πρόσκληση με τίτλο «Πρόσκληση υποβολής προτάσεων νέων έργων στο Ειδικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων» ανά άξονα προτεραιότητας ως κάτωθι:

2.11 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

«Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων (1η ΣΣΕ)» διάρκειας 4 μηνών (η διάρκεια εκτέλεσης του κύριου έργου κατασκευής είναι 36 μήνες), συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99€ με συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 6.863.881,99 €, (έργο που υλοποιείται από την Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής)».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ αγκαλιά του είναι το ασφαλέστερο μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο
Επόμενο άρθροΗγουμενίτσα: Προφυλακιστέοι ο αστυνομικός και ο συνεργός του που μετέφεραν 102 κιλά κάνναβης