Πληροφορίες για στήσιμο προβοκάτσιας έφτασαν πριν μερικές μέρες στον Περισσό. Οι φήμες που μεταφέρθηκαν υποστήριζαν ότι το ΚΚΕ είχε την πρόθεση να στείλει παρατηρητές στις εκλογές στη Ρωσία. Δίπλα σε κόμματα της ακροδεξιάς.

Η πληροφορία ήρθε από τις Βρυξέλλες. Ακόμα και αν καμία σχέση δεν είχε με την πραγματικότητα, αφού ποτέ το ΚΚΕ δεν συζήτησε την αποστολή παρατηρητών για τις ρωσικές εκλογές.

Εντάσσεται όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές στην επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ, αλλά και στην πάγια αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ.

Στόχος ήταν να φανεί ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό του Πούτιν, στηρίζοντας επί της ουσίας τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σαφής η θέση του ΚΚΕ

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, με το ΚΚΕ να έχει εκφράσει τις θέσεις του εξαρχής. Όπως επανέλαβε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11 Μαρτίου, κατά της πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, με αφορμή και την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, «το Κόμμα μας απέρριψε, από την πρώτη μέρα της ρωσικής εισβολής και πολύ νωρίτερα, τα προσχήματα – υπαρκτά και ανύπαρκτα – που αξιοποιήθηκαν από την κάθε πλευρά του άδικου αυτού ιμπεριαλιστικού πολέμου, που σπρώχνει δύο λαούς, τον ρώσικο και τον ουκρανικό, που μαζί μεγαλούργησαν στα 70 χρόνια του σοσιαλισμού, να αλληλοσκοτώνονται για «τ’ αφέντη το φαί».

»Θα συνεχίσουμε να μιλάμε, να ενημερώνουμε τον λαό για όλα τα παραπάνω, αλλά αυτό που προέχει σήμερα, είναι να δούμε πού έχει φτάσει η ζημιά για τους λαούς. Ποια η θέση της χώρας μας και οι κίνδυνοι για το λαό μας και τους άλλους λαούς».

Σε εκείνη την ομιλία δε ο Κουτσούμπας είχε στηλιτεύσει και την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό.

«Κύριε Μητσοτάκη, είναι δικαίωμά σας να επισκέπτεστε την Ουκρανία και να μας παριστάνετε τον «ήρωα πολέμου» επειδή τώρα συνειδητοποιήσατε, όπως είπατε, ότι γίνεται πραγματικός πόλεμος εκεί. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να παρασύρετε τη χώρα και τον λαό μας όλο και πιο βαθιά σε αυτή την αιματηρή σύγκρουση. Γι’ αυτό πρέπει να ενημερώσετε, τι ακριβώς πήγατε και συζητήσατε με τον Ζελένσκι. Τι συμφωνήσατε; Σε τι καινούριους κινδύνους ετοιμάζεστε να μας μπλέξετε;» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στον Περισσό εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα η επίθεση στο ΚΚΕ θα ενταθεί ακόμα περισσότερο και ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές. Ιδιαίτερα όσο θα φαίνεται ότι τα ποσοστά του κόμματος παρουσιάζουν ανοδική δυναμική…

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Τα «απογευματινά χειρουργεία» ήρθαν, τα τακτικά… φεύγουν
Επόμενο άρθροΟ Ίντρις Έλμπα θα σκηνοθετήσει την ταινία «Dust To Dreams» με πρωταγωνιστή τον σούπερ σταρ Seal