Αθώα έκρινε το δικαστήριο την 52χρονη που είχε συλληφθεί στις αρχές του μήνα, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελία ότι φιλοξενούσε 94 σκυλιά στο σπίτι της στη Θέρμη κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης ότι κατά τον έλεγχο ο χώρος ήταν βρόμικος επειδή η ίδια δεν είχε προλάβει να καθαρίσει

Η ίδια στην απολογία της ανέφερε ότι λειτουργεί «νόμιμο καταφύγιο ζώων» και προσκόμισε σχετική σύμβαση με την αρμόδια δημοτική Αρχή.

Παραδέχθηκε ότι την ημέρα που έγινε ο έλεγχος ο χώρος ήταν βρόμικος επειδή δεν είχε προλάβει, όπως είπε, να καθαρίσει.

«Δυστυχώς έχω μείνει μόνη μου και υπάρχουν προτεραιότητες – να πάρουν τα άρρωστα ζώα τα χάπια τους, να ταΐσω τα νεογέννητα» σημείωσε μεταξύ άλλων η 52χρονη.

Οι δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης δέχθηκαν τους ισχυρισμούς της και την αθώωσαν για τις πράξεις της μη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς και της παραβίασης υγειονομικών κανονισμών.

Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τον έλεγχο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργήθηκε το πρωί της Τσικνοπέμπτης στο σπίτι της 52χρονης, εντοπίστηκαν συνολικά 94 σκυλιά να ζουν σε άθλιες συνθήκες και μάλιστα μαζί με νεκρά ποντίκια.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα σκυλιά ζούσαν στο σπίτι χωρίς να εξασφαλίζεται γι’ αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους, ενώ οι χώροι όπου εντοπίστηκαν διαπιστώθηκε πως ήταν ακάθαρτοι και ρυπαροί, με πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα.

Ο έλεγχος είχε γίνει έπειτα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για ελλιπείς κανόνες υγιεινής με άμεσο κίνδυνο τόσο για την ίδια όσο και για τα ζώα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Η μέση μου πονάει πολύ»
Επόμενο άρθροΠήρα 10 κιλά για την ταινία, δεν σκέφτηκα ότι μετά πρέπει να τα χάσω