Χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα διεξαχθεί η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το γεγονός έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας ότι «δεν έχει παραστεί σε αντίστοιχες κοινοβουλευτικές συζητήσεις».

Η Διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε η συνεδρίαση της Τετάρτης (20 Μαρτίου) να ξεκινήσει στις 9:30 και η συζήτηση επί του πορίσματος να οργανωθεί με τέσσερις κύκλους ομιλητών βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους. Τον λόγο, επιπροσθέτως, θα λάβουν φυσικά όσοι πολιτικοί αρχηγοί θα θελήσουν να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές και η συζήτηση θα διεξαχθεί σε τρεις κύκλους

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση των τριών κύκλων ομιλητών βουλευτών θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές. Ο πρώτος κύκλος των ομιλητών – βουλευτών θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και ο ανεξάρτητος βουλευτής που αποτέλεσε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής. Στους επόμενους κύκλους θα συμμετέχουν 16 ομιλητές στον κάθε κύκλο αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει υπουργός ο οποίος θα οριστεί .

ΣΥΡΙΖΑ: Aγνοεί επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των συγγενών

«Ο κύριος Μητσοτάκης αγνοεί επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών όπως και τις καταγγελίες τους για συγκάλυψη του εγκλήματος. Είναι λογικό επομένως να επιλέξει να αποδράσει από την αυριανή συζήτηση στη Βουλή», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καλούσε τον πρωθυπουργό «να μη διανοηθεί να κρυφτεί πίσω από τους υπουργούς του» καλώντας τον να έρθει στη Βουλή «και να απολογηθεί για την απόπειρα συγκάλυψης».

Αύριο, Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στην τελετή παραλαβής τριών νέων πολεμικών ελικοπτέρων από το Πολεμικό Ναυτικό. «Τα τρία νέα ελικόπτερα τύπου Romeo MH-60R Seahawk είναι τα πιο σύγχρονα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου στον κόσμο και θα ενισχύσουν σημαντικά τις ικανότητες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροJustice Watch: Ίδρυση Παρατηρητηρίου Δικαιοσύνης στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕίμαι 57 ετών, τι νόημα έχει να κρύψω χρόνια;