«Έναν χρόνο μετά, η κοινωνία μας παρακολουθεί άναυδη και απαιτεί να χυθεί φως στην υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο σε αυτούς που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις αλλά, εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, και σε αυτούς που εσείς μεθοδικά προστατεύετε», ανέφερε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, στη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή.

«Ως ΠΑΣΟΚ, είμαστε βέβαιοι ότι είναι μονόδρομος και επιβάλλεται η περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν διασφάλισε την ύπαρξη ολοκληρωμένου συστήματος σηματοδότησης, λόγω της μη ολοκλήρωσης της μοιραίας σύμβασης», είπε ο Απόστολος Πάνος.

«Έχουμε ηθική υποχρέωση να συνεχίσουμε μέχρι τέλους»

Ακολούθως πρόσθεσε πως «στη δημοκρατία χρειάζονται απλές αποδείξεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και για να μην απολέσουμε την ήδη κλονισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών. Στη ΝΔ όμως οι αποδείξεις δεν αρκούν για να αποδοθούν οι στοιχειώδεις ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους».

Θέλουμε να μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους συγγενείς αυτών των 57 ανθρώπων, είπε ο κ. Πάνας και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να μπορούμε να τους πούμε ότι δεν «είστε μόνοι», «είμαστε κοντά μας». Η συνείδησή μας δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων. Αυτό που συνέβη στα Τέμπη, δεν μπορεί να τελειώσει έτσι. Και έχουμε ηθική υποχρέωση να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Σε ό,τι αφορά εμάς το ΠΑΣΟΚ, θα το κάνουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεπόλια: Αποβολή της μητέρας της 12χρονης από τη δικαστική αίθουσα
Επόμενο άρθροΓιάννης Ξανθόπουλος: Το πρώτο μήνυμα μετά το θανατηφόρο τροχαίο – «Η ζωή για κάποιο λόγο μου έβαλε σκληρή δοκιμασία»