Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας με θέμα την επέκταση της γονικής άδειας σε διαζευγμένα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, απέστειλε το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων Μαγνησίας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή μεταξύ των αδειών, υπάρχει η γονική άδεια, η οποία προβλέπει την απουσία μίας ημέρας ανά δίμηνο για όσους έχουν ή επιμελούνται τέκνα τα οποία παρακολουθούν μαθήματα σε δημόσια ή ιδιωτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την επίσκεψή τους στο εκπαιδευτικό ίδρυμα των τέκνων τους και την ενημέρωσή τους για τη σχολική τους επίδοση.

Οσον αφορά την συγκεκριμένη άδεια δεν γίνεται αναφορά σε διαζευγμένα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι κατέχουν εξίσου την γονική μέριμνα των τέκνων τους αλλά όχι την άσκηση της επιμέλειας (ανατροφή-μόρφωση τέκνων κτλ). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να στερούνται τα στελέχη αυτά την χρήση της συγκεκριμένης άδειας, άρα και το δικαίωμα τους να ενημερώνονται για την σχολική επίδοση των τέκνων τους.

Το σωματείο γίνεται αποδέκτης καθημερινών προβληματισμών και γι’ αυτόν τον λόγο προτείνει προς τον ΥΕΘΑ να αξιολογήσει την επέκταση εφαρμογής της συγκεκριμένης άδειας και στα διαζευγμένα στελέχη.

Προηγούμενο άρθροΠροσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Συκή
Επόμενο άρθρο«Απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομά μου»