Eρώτηση προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσαν, ο εκπρόσωπος της παράταξης ”Συμμαχία για τον Βόλο” Στέλιος Λημνιός κι ο εκπρόσωπος της ”Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου” Κώστας Γαργάλας.

Στην ερώτησή τους αναφέρουν τα εξής:

”Παρακαλούμε, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να διεκπεραιώσουμε στο ακέραιο το καθήκον μας, να πληροφορηθούμε εγγράφως και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (15 ημέρες είναι, θεωρούμε, υπεραρκετές) για τα επόμενα:

Α. Ενημέρωση και αποστολή των Ισολογισμών της ΔΕΥΑΜΒ των ετών:

1. 2020
2. 2021
3. 2022
4. 2023 (αν έχει οριστικοποιηθεί)

Β . Ενημέρωση και αποστολή αναλυτικής κατάστασης των οφειλών προς τον πάροχο (ή τους παρόχους) Ηλεκτρισμού για όλες τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης με αντίστοιχη αναλυτική χρονική κίνηση των λογαριασμών ρεύματος και της συνολικής οφειλής.

Γ. Ενημέρωση και αποστολή αναλυτικής ονομαστικής κατάστασης οφειλετών με αναγραφή των οφειλομένων ποσών άνω των 1000 ευρώ και συγκεντρωτική με αρίθμηση για οφειλέτες κάτω του προαναφερομένου ορίου.

Δ. Ενημέρωση και αποστολή αναλυτικής κατάστασης υποχρεώσεων της Επιχείρησης προς τρίτους, παρελθόντων ετών και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στους προϋπολογισμούς των ετών 2023 και 2024.

Η προσκόμιση των στοιχείων αυτών υπενθυμίζεται πως είναι αυτονόητη υποχρέωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και της πλειοψηφίας της Διοίκησης συνολικά.
Η γνώση όλων των ανωτέρω στοιχείων είναι αναγκαία, από την μεριά μας, προαπαίτηση και εντός περιβάλλοντος πολιτικής και νομικής δεοντολογίας, προς υπεράσπιση του Δημοσίου (Δημοτικού εν προκειμένω) συμφέροντος.

Οι αιτούντες
1) Κώστας Γαργάλας
(Εκπρόσωπος Παράταξης ”Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου”)
2) Στέλιος Λημνιός
(Εκπρόσωπος Παράταξης ”Συμμαχία για τον Βόλο”)”

Προηγούμενο άρθροTριήμερη Σύνοδος του δικτύου Women Political Leaders στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΑνδρέας: Ο γιος του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ «άλλαξε» το όνομά του