Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται μία αλλοδαπή – μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, με πρόσχημα χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβαλλόταν συγγενής τους.

Οι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις δύο παθούσες προσποιούμενοι τον ιατρό και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσου χειρουργείου, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους, πείθοντάς τες να συγκεντρώσουν χρήματα, χρυσές λίρες και κοσμήματα και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε συνεργάτιδά τους.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας δύο υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν την 14η και 19η Μαρτίου 2024, σε περιοχές του Έβρου.

Μία σύλληψη αλλοδαπής στην Ορεστιάδα

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης (19/3) συνελήφθη στην Ορεστιάδα μία αλλοδαπή, που είχε αποσπάσει χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη, το οποίο και αποδόθηκε στην κάτοχό του.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών της

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε την 14η Μαρτίου σε οικισμό του Έβρου, η ανωτέρω αλλοδαπή απέσπασε με το ίδιο πρόσχημα από την ηλικιωμένη παθούσα της πρώτης περίπτωσης χρηματικό ποσό, χρυσές λίρες και κοσμήματα.

Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤην ανηφόρα παίρνουν πάλι οι τιμές των καυσίμων – Σε ποιες περιοχές έφτασε 2 ευρώ η αμόλυβδη
Επόμενο άρθροΝα διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-16 ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ