Συγγενείς θυμάτων αλλά και τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου στη Βουλή για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής .

Μιλώντας στο MEGA ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που στο δυστύχημα των Τεμπών έχασε τη γυναίκα του, τόνισε ότι θα επιθυμούσε όλοι οι ομιλητές να τον κοιτούν κατά πρόσωπο.

«Δικαίωση είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του εγκλήματος»

«Ήρθα σήμερα εδώ πέρα για να δω πραγματικά αν αυτό που εκπροσωπούν οι άνθρωποι που είναι μέσα στο κοινοβούλιο, στον ναό της Δημοκρατίας, μπορούν και να το υπερασπιστούν κιόλας. Θα ήθελα όλοι αυτοί οι ομιλητές να με κοιτάνε στα μούτρα και να εκφέρουν την άποψη τους, αν και πολλοί από αυτούς, ιδίως της πλειοψηφίας δεν έχουν τσίπα. Αρκετά κατεβασμένα κεφάλια από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και αρκετά κατεβασμένα και από την αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεκατρείς μήνες μετά ζητεί να αναδειχθεί όλη η αλήθεια για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Η εξεταστική είναι το τρίτο έγκλημα, δηλαδή το έγκλημα της συγκάλυψης. Νομίζω ότι το ζούμε στη σημερινή μέρα. Σε ένα κράτος δικαίου αυτά που υπερασπίζονται μέσα στον ναό της δημοκρατίας τουλάχιστον να μπορούν πέρα από τα λόγια να τα εφαρμόσουν κιόλας», υπογράμμισε.

Στα θεωρία της Βουλής κάθισε και η Ευδοκία Τσαγκλή, μία από τις τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος.

«Ήταν πολύ απογοητευτικό μετά από τρεις μήνες και ξέροντας τα γεγονότα να βλέπεις αυτό το τεράστιο θέατρο, τη μεγάλη απαξίωση στην ανθρώπινη ζωή. Πάντα συμμετέχω σε ό,τι ενέργεια μπορώ, στα δικαστήρια στη Λάρισα, στην Αθήνα. Είναι μία ανάγκη για εμένα αυτή», υπογράμμισε στο MEGA.

Η Ευδοκία Τσαγκλή

«Δικαίωση η παραδειγματική τιμωρία όλων»

Δύο ημέρες μετά την ομιλία της στο ευρωκοινοβούλιο, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, τονίζει ότι είναι ντροπή για τους ίδιους να αναγκάζονται να καταφεύγουν στο εξωτερικό.

«Δικαίωση είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του εγκλήματος ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση και φυσικά αυτό να είναι το εφαλτήριο μιας σωστής λειτουργίας του κράτους γενικότερα. Να μην ξανά υπάρξει να ξανά συμβεί κάτι τέτοιο στην κοινωνία. Οι Έλληνες πολίτες θα ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια», είπε η Μαρία Καρυστιανού.

Την Πέμπτη από την επιτροπή τεχνικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων θα κατατεθεί ένα νέο πόρισμα αναφορικά με τα αίτια της έκρηξης που ακολούθησε αμέσως μετά τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦίλος σκηνοθέτη στη δίκη για την υπόθεση βιασμού από σκηνοθέτη – «Πάγωσα όταν το έμαθα»
Επόμενο άρθροΗ Ευγενία Δημητροπούλου μιλά για το κοριτσάκι που υιοθέτησε από τη Σιέρα Λεόνε