Αλατώδης γεύση θα έχει μπακαλιάρος της 25ης Μαρτίου στο φετινό τραπέζι των νοικοκυριών και αυτό όχι από… επιλογή, καθώς η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, με αποτέλεσμα η τιμή του παραδοσιακού γεύματος να έχει αυξηθεί αισθητά συγκριτικά με τις περασμένες χρονιάς.

Οι τιμές φέτος πήραν την ανιούσα, με το αγαπημένο έδεσμα πολλών Ελλήνων που είθισται να σερβίρεται ανήμερα της 25ης Μαρτίου, τον μπακαλιάρο, να είναι φέτος απλησίαστος για πολλούς καταναλωτές.

Οι κατεψυγμένοι μπακαλιάροι αποτελούν τις φθηνότερες επιλογές για τα ελληνικά νοικοκυριά

Μεταξύ άλλων ο λεγόμενος αυθεντικός μπακαλιάρος υγράλατος Νορβηγίας με μεγάλο κόκαλο αναμένεται να κυμανθεί στα σούπερ μάρκετ από τα 7,79 ευρώ έως 10,95 ευρώ.

Ο μπακαλιάρος τύπου λινγκ σε φιλέτο υγράλατος θα κυμανθεί από 7,35 ευρώ έως 7,69 ευρώ. Σημειώνεται ότι το λινγκ ανήκει στο είδος των μπακαλιάρων, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ψαράδες, έχει διαφοροποιήσεις συγκριτικά με τον… παραδοσιακό μπακαλιάρο, καθώς είναι πιο σκληρός.

Ο μπακαλιάρος μεγάλο φιλέτο Ισλανδίας 13,95 ευρώ ώς 14,20 ευρώ, ο μπακαλιάρος φιλέτο υγράλατος Ισλανδίας τεμαχισμένος από 10,59 ευρώ ώς 17,72 ευρώ.

Οι κατεψυγμένοι μπακαλιάροι αποτελούν τις φθηνότερες επιλογές για τα ελληνικά νοικοκυριά και αυτό γιατί ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος φιλέτο -ελαφρώς αλατισμένος- εισαγωγής πωλείται στα 9,95 ευρώ. Αντίστοιχα ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος σε φέτες από 4,35 ευρώ ώς 5,95 ευρώ το κιλό.

Τέλος, η ακριβότερη επιλογή είναι ο ελληνικός φρέσκος μπακαλιάρος που η τιμή του θα κυμανθεί από τα 19 ώς τα 22 ευρώ.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Ντάνι Άλβες
Επόμενο άρθροΣε νέο χώρο ο «Εσταυρωμένος»