Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ιωλκού υλοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην πρόληψη και ενημέρωση για την ενδοσχολική βία, ένα θέμα επίκαιρο και άκρως ανησυχητικό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού ”Ιωλκός”, του Γυμνασίου Ιωλκού, του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού, του 26ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και των αντίστοιχων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων.
Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν, οι ψυχολόγοι, Χρύσα Λεϊμονή και Ερασμία Γκουζή (ψυχολόγος του Γυμνασίου Ιωλκού), ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης ειχε η Δ/ντρια του Γυμνασίου Ιωλκού, Ευαγγελία Μπαλαμώτη.
Οπως τόνισε η ψυχολόγος κα. Λε’ι’μονή, ”οι παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη μείωση του σχολικού εκφοβισμού επιβάλλεται να είναι ολιστικές και να συμπεριλαμβάνουν την οικογένεια, τα παιδιά, το σχολείο και την κοινότητα. Η πολιτική για την αντιμετώπιση του φαινομένου πρέπει να στοχεύει, στην πρόληψη και στη διαχείριση της εκφοβιστικής συμπεριφοράς, ενώ η παρουσία ειδικών επιστημόνων, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, μέσα στα σχολεία κρίνεται επιτακτική και απαραίτητη”.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που μελετούν και κείμενο που λέει "Σχολικός Πρακτικές Εκφοβισμός & Εφαρμογίς"
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που μελετούν
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που μελετούν
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και μελετάει
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που μελετούν
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και μελετάει
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Παραγοντεσ οικογενεια Αυταρχικοί κινδυνου oτηy Χρήση βίας υποστηρικτοί γονείς, αιμωρητικοί και OXL προβλημάτων ως μέθοδος επίλυσης Συναισθηματική τρυφερότητας τα παραμέληση, πρώτα χρόνια της ζωής έλλειψη Έλλειψη ορίων που εκλαμθάνεται ώς αδιαφορία από τα παιδιά ® Συχνά ξεσπάσματα θυμού και σωματικές τιμωρίες 0 Βίαιn συμπεριφορά των νονιών npoς"
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που μελετούν
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Πιθανεσ ενδειξεισ εκδηλωσησ σχ. εκφοβισμου στην ταξη Στην τάξη συνηθίζεται να γελούν εις Βάρος κάποιου μαθητή. Οι μαθητές γελούν κοροϊδευτικά ή ειρωνεύονται, όταν ομαθητής-στόχος στόχος μιλάει ή αν δώσει λάθος μαθητής- απάντηση. o μαθητής φαίνεται χτυπημένος, αλλά αδυνατεί να δώσει πειστική εξήγηση για την κατάστασή του. Στην τάξη υπάρχουν μαθητές που αναζητούν περισσότερη εξουσία. @Qนแติท่ทeภทกคกดคทธรเกทนรารแาก์ดรง"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Σημαδια αναγνωρισησ απο τουσ γονεισ Ανεξήγητες μελανιές και σημάδια από χτυπήματα Έλλειψη στενών φίλων από το σχολείο Δε θέλει να πάει στο σχολείο Είναι αγχωμένο Παρουσιάζει ανεξήγητη επιθετική συμπεριφορά στο σπίτι o Απομονώνεται, κλείνεται στον εαυτό του Έχει εφιάλτες O Νοιώθει ρρωστο όταν ξυπνάει το πρωί"
Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα, άτομα που μελετούν και κείμενο
Προηγούμενο άρθροΔιπλό τζακ ποτ στο Τζόκερ
Επόμενο άρθροΒουλευτής ΝΔ Γ. Σταμάτης: Eάν ήμουν στη θέση του Καραμανλή μπορεί να αυτοκτονούσα