Για απόπειρα βιασμού γυναίκας στο Βόλο καταδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας ένας 68χρονος από το Βόλο.

Το περιστατικό συνέβη στις 18 Δεκεμβρίου 2021 σε περιοχή του Πηλίου όταν η 27χρονη τότε γυναίκα, που διασκέδαζε με την παρέα της σε μαγαζί της περιοχής, αποφάσισε κάποια στιγμή να φύγει μόνη της πεζή.

Ωστόσο, φαίνεται ότι χάθηκε και κάλεσε τρεις γνωστούς της για να την βοηθήσουν. Όταν κανείς δεν της απάντησε κάλεσε τον κατηγορούμενο ο οποίος δέχτηκε να πάει με το αμάξι του για να την βοηθήσει.

Όταν έφτασε στο σημείο, ξεκίνησε ο εφιάλτης της γυναίκας καθώς όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος αρχικά την χτύπησε και στη συνέχεια προχώρησε στο βιασμό της μέσα στο όχημα του.

Στο δικαστήριο ο άντρας αρνήθηκε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, τόνισε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δημιουργεί προβλήματα με την συμπεριφορά της και πως εκείνο το βράδυ το μόνο που έκανε ήταν να σηκωθεί και να φύγει και να την αφήσει μόνη της χωρίς να την κακοποιήσει.

Ανάλογη ήταν η κατάθεση της συντρόφου του, η οποία ανέφερε για τον κατηγορούμενο πως ποτέ του δεν θα μπορούσε να προβεί σε τέτοια πράξη και την υπόθεση σκαρφίστηκε η γυναίκα εξαιτίας ενός επεισοδίου που έγινε στην παρέα που διασκέδαζε εκείνο το βράδυ. Να σημειωθεί πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι μεταξύ τους γνωστοί.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας στάθηκε αρχικά στις αντιφατικές καταθέσεις των πρωταγωνιστών, τονίζοντας πως δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα από αυτές. Έτσι, όπως τόνισε θα πρέπει να βασιστεί κάποιος στα επίσημα έγγραφα που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι ιατρικές εξετάσεις της γυναίκας μετά το συμβάν.

Σύμφωνα με την εξέταση στο νοσοκομείο του Βόλου μερικές ώρες μετά το περιστατικό και την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε τρία 24ωρα αργότερα, δεν προέκυψαν στοιχεία βιασμού παρά μόνο σωματικής βλάβης, όπως το γδάρσιμο στην πλάτη της, στοιχείο που εξηγείται από το γεγονός πως ο κατηγορούμενος φέρεται να την έσερνε στο έδαφος.

Με αυτά τα στοιχεία η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία του βιασμού και την ενοχή του για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Επεσήμανε παράλληλα την απουσία ηθικής στάσης του κατηγορουμένου, δηλαδή το γεγονός πως άφησε μια κοπέλα μόνη της στο σημείο χωρίς να τη βοηθήσει. Στοιχείο, όπως τόνισε, που το δικαστήριο πρέπει να λάβει υπόψιν του στην επιμέτρηση της ποινής.

Τελικά, μετά από πολύωρη διαδικασία το δικαστήριο έφτασε σε καταδικαστική κρίση κηρύσσοντας κατά πλειοψηφία ένοχο τον κατηγορούμενο για απόπειρα βιασμού και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η ποινή που του επιβλήθηκε, μετά την αναγνώριση των ελαφρυντικών, είναι δύο έτη και έξι μήνες, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή:larissanet.gr

Προηγούμενο άρθροΠάουελ: Σήμα για μειώσεις επιτοκίων – Τι είπε για τον πληθωρισμό
Επόμενο άρθροΤέμπη: Απομακρύνθηκε ξαφνικά η επιθεωρήτρια της Σύμβασης 717 – Μάρτυρας «κλειδί» στην Ευρωπαία Εισαγγελέα