Σημαντικά στοιχεία για το κύκλωμα μαστροπείας συγκέντρωσαν οι γονείς των θυμάτων, οι οποίοι περιέγραψαν τον εφιάλτη που ζούσαν τα παιδιά τους.

Χαρακτηριστικά μητέρα θύματος ανέφερε: «Είναι ένα τεράστιο κύκλωμα, απλά χωρίζονται σε ομάδες. Κινούμαστε όλοι μαζί. Έδωσα δύναμη και στις άλλες μαμάδες για να μην τα παρατάνε».

Ανακουφισμένοι δηλώνουν τώρα οι γονείς των επτά κοριτσιών που αναγκάστηκαν να γίνουν ντεντέκτιβ για να γλιτώσουν τις κόρες τους από το κύκλωμα μαστροπείας και να συλληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ.

H 25χρονη δεν τις υποχρέωνε μόνο να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού έναντι αμοιβής αλλά τις ανάγκαζε να διακινούν ναρκωτικά

Μάλιστα, μητέρα θύματος συνεχίζει την περιγραφή της: «Και εγώ από πίσω ήμουν αλλά δυστυχώς… έγιναν αυτά που έγιναν… Η κόρη μου και πατέρα και και μητέρα είχε και σπίτι είχε. Οπότε, έκανα ό,τι μπορούσα».

Το κύκλωμα ψάρευε τα ανήλικα θύματά του σε κλαμπ. Οι γονείς ήξεραν ότι η 25χρονη είναι η αρχηγός του κυκλώματος. «Είναι επικίνδυνος άνθρωπος».

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία μιας ακόμη μητέρας, η 25χρονη δεν τις υποχρέωνε μόνο να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού έναντι αμοιβής αλλά τις ανάγκαζε να διακινούν ναρκωτικά και σε κάποιους.

«Η 25χρονη πήγαινε αρχικά τα κορίτσια σε γνωστά κλαμπ για «γλάστρες» και από εκεί «τσιμπούσε» πελάτες για να κλείσει ραντεβού. Σιγά σιγά απομάκρυναν την κόρη μου, απομακρύνθηκε από εμάς και τότε άρχισα να ψάχνω τι γίνεται. Όπως έχω καταθέσει και στις Αρχές, το κύκλωμα έβαζε τα κορίτσια να διακινούν ναρκωτικά από κλαμπ σε κλαμπ σε γνωστούς πελάτες».

«Συνδέονται τα δύο κυκλώματα»

Oι γονείς των επτά ανήλικων κοριτσιών που έπεσαν θύματα μαστροπείας, κατάφεραν να συλλέξουν σημαντικά στοιχεία, τα οποία παρέδωσαν στις αρχές. Παρακολουθούσαν τις κινήσεις των παιδιών τους και συγκέντρωσαν πληροφορίες τόσο για το κύκλωμα με «εγκέφαλο» την 25χρονη όσο και για εκείνο με «αρχηγό» την «Λορέλα», που φέρονται να συνδέονται μεταξύ τους, όπως υποστηρίζουν.

«Είναι ένα τεράστιο κύκλωμα, απλώς χωρίζονται σε ομάδες. Η μία έχει αυτές, η άλλη έχει άλλες. Κινούμαστε όλοι μαζί, έδωσα δύναμη και στις άλλες μαμάδες για να μην τα παρατάνε», λέει η μητέρα ενός εκ των ανήλικων θυμάτων.

Οι γονείς δηλώνουν ανακουφισμένοι μετά και τις νέες συλλήψεις από την αστυνομία. «Κι εγώ από πίσω ήμουν, αλλά δυστυχώς… έγιναν αυτά που έγιναν. Η κόρη μου και πατέρα και μητέρα είχε και σπίτι είχε. Οπότε ό,τι μπόρεσα έκανα. Ό,τι μπόρεσα», λέει άλλη μητέρα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτα προημιτελικά του BCL ο Προμηθέας, 79-67 την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια
Επόμενο άρθροΚΚΕ: Ομιλία Κουτσούμπα για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν