Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη για την ομοτρανσφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το βράδυ της 9ης Μαρτίου, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 31 Οκτωβρίου, λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των εννέα κατηγορούμενων.

Σε βάρος τους είχε ασκήσει ποινική δίωξη η εισαγγελέας για εξύβριση, κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ δύο εξ αυτών κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

«Τις τελευταίες μέρες νιώθω να με ακολουθούν άτομα»

Οι ίδιοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά την πρώτη αναβολή που χορηγήθηκε, επειδή έλειπαν μάρτυρες.

«Νιώθω συνέχεια να με ακολουθούν άτομα»

Στο δικαστήριο βρέθηκε σήμερα ένα από τα δύο θύματα (αμφότερα είναι ηλικίας 21 ετών και παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες προς υποστήριξη της κατηγορίας). Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «κάποια από αυτά τα άτομα εκείνη τη μέρα πέταξαν αντικείμενα, κάποια άλλα με έβρισαν», ενώ τόνισε ότι ο αριθμός αυτών που συνελήφθησαν είναι μικρότερος σε σχέση με αυτούς που του επιτέθηκαν.

Περαιτέρω, επισήμανε ότι δεν φοβάται μεν, από την άλλη όμως ανέφερε πως «τις τελευταίες μέρες νιώθω να με ακολουθούν άτομα συνέχεια και φοβάμαι για τη σωματική μου ακεραιότητα, είτε από το διαδίκτυο είτε σε δημόσιο χώρο». Αποκάλυψε δε, ότι έχει δεχθεί και κατά το παρελθόν ανάλογες επιθέσεις και πρόσθεσε ότι αυτό που του δίνει ελπίδα είναι η αλληλεγγύη που εισέπραξε μετά το περιστατικό.

Για το ίδιο επεισόδιο σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία με κατηγορούμενους 12 ανήλικους που διώκονται -με τον αντιρατσιστικό νόμο- για εξύβριση κατά συρροή και παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον Δικαστηρίου Ανηλίκων, με κλήση που θα λάβουν.

Επιπλέον, με εισαγγελική παραγγελία σχηματίζονται δικογραφίες τόσο κατά αγνώστων για το αδίκημα της απειλής όσο και κατά των γονιών των ανηλίκων, καθώς εξετάζεται εάν υπάρχουν ευθύνες εναντίον τους για παραμέληση εποπτείας.

Αναβλήθηκε και η δεύτερη δίκη

Στο μεταξύ, στο πινάκιο του ίδιου δικαστηρίου είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί και η δεύτερη ομοτρανσφοβική επίθεση που καταγγέλθηκε δύο μέρες μετά το επεισόδιο στην πλατεία Αριστοτέλους, με θύμα το ένα από τα δύο παραπάνω άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και δράστη αυτή τη φορά έναν 32χρονο, που διώκεται για εξύβριση και απειλή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Και αυτή η δίκη αναβλήθηκε για την ίδια μέρα, στις 31 Οκτωβρίου, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔανάη Μπάρκα – Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Το χέρι μου φτιάχτηκε για να κρατάει το δικό σου»
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Ζελένσκι, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά