Το διπλό εδώλιο σήμερα για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία δικάζεται παράλληλα και για τις δύο υποθέσεις θανάτου των παιδιών της οδήγησε το δικηγόρο της Αλέξη Κούγια ο οποίος συνεχίζει την αγόρευση του, στην υποβολή αιτήματος για διακοπή της δεύτερης δίκης καθώς δεν είναι δυνατόν η κατηγορούμενη και ο ίδιος να βρίσκονται ταυτόχρονα σε δύο δικαστήρια.

«Είναι αδιανόητο να διεξαχθεί μια δίκη χωρίς την παρουσία κατηγορουμένου και δικηγόρου»

«Ως δικηγόρος της κυρίας κατηγορουμένης θέλω να πω ότι εις βάρος της έχει διαπραχθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο και για το ίδιο αδίκημα δικάζεται συγχρόνως σε δύο δικαστήρια. Δεν μπορεί να είναι παρούσα σε δύο δικαστήρια, και ειδικά όταν αυτά εκδικάζονται ταυτόχρονα. Το ίδιο αδύνατο είναι να είναι παρών και ο δικηγόρος της. Είναι αδιανόητο να διεξαχθεί μια δίκη χωρίς την παρουσία κατηγορουμένου και δικηγόρου.

Η υπεράσπιση της κυρίας κατηγορούμενης επιθυμεί διακαώς την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης. Στην υπόθεση που διεξάγεται από 14μηνου, μετά την απόρριψη του αιτήματος για συνεκδίκαση, ο συνήγορος της αγορεύει επί 4 ημέρες. Δεν προέβαλα ως κώλυμα την ταυτόχρονη εκδίκαση κι αυτό εκλήφθηκε από την υποστήριξη της κατηγορίας ως αδυναμία. Δε γίνεται να συνεχιστεί η δίκη χωρίς την παρουσία της κατηγορούμενης», είπε ο κ. Κούγιας.

Διακόπηκε η κατάθεση Δασκαλάκη – «Ζητώ να τον εξετάσω κι εγώ»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως: «Ενώ ακούγατε την αγόρευση μου από τη δίπλα αίθουσα, αποφασίσατε να συνεχίσετε την εξέταση του μάρτυρα Δασκαλάκη. Θα σας παρακαλέσω για να μη διακοπεί η διαδικασία να μου επιτρέψτε να εξετάσω κι εγώ τον κ. Δασκαλάκη. Είμαι στη διπλανή αίθουσα και την υπερασπίζομαι. Θα γραφτούν βιβλία για την ιστορία αυτή.  Ζητώ να συνεχιστεί η εξέταση του κ. Δασκαλάκη στις 27 για να τον εξετάσω κι εγώ, όχι να υποβάλλω αίτημα για αυτό».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του κ. Κούγια προκειμένου να εξεταστεί ο Μάνος Δασκαλάκης από τον ίδιο σε άλλη δικάσιμο και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της κατάθεσης Δασκαλάκη για τις 5 Απριλίου.

Μήνυση κατά της δικηγόρου

Επιπλέον,ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος της δικηγόρου του Μάνου Δασκαλάκη.

«Η κατηγορουμένη μηνύει την συνήγορο του κ. Δασκαλάκη. Ακούστηκε εδώ το εξής συκοφαντικό, ότι δήθεν η κυρία κατηγορούμενη με τα προβλήματα υγείας που έχει, με 6 αστυνομικούς να τη φυλάνε, επιτέθηκε σε έναν ογκώδη άνθρωπο.

Θα βγει από το παράθυρο του Κορυδαλλού να επιτεθεί στον Δασκαλάκη; Την μηνύει για συκοφαντική δυσφήμηση» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Η συνήγορος του κ. Δασκαλάκη επιφυλάχθηκε για αντίθετη μήνυση, ζητώντας να καταγράφει στα πρακτικά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα οργανώνει ο Δήμος Αλμυρού
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 22 Μαρτίου