«Δε νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη».

Αυτό τόνισε σήμερα (22/3) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στην εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Μητσοτάκης: Δε νομίζω ότι περίμενε κανείς ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη

Η εν λόγω παραδοχή εκ μέρους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΣΥΡΙΖΑ: Τότε γιατί δεν αφήνουν τη Δικαιοσύνη να το κάνει;

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Η σημερινή παραδοχή του κ. Μητσοτάκη, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα ΄΄μάτια του κόσμου΄΄, είναι μια ακόμη ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν περίμενε κανείς από μία Εξεταστική στη Βουλή ΄΄να βγάλουμε άκρη΄΄. Τότε γιατί έγινε; Τι θα έπρεπε δηλαδή να περιμένουν οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά γενικότερα κι όλοι οι Έλληνες πολίτες; Κι αφού από την Εξεταστική Επιτροπή ΄΄δεν βγαίνει άκρη΄΄, γιατί δεν αφήνουν τη Δικαιοσύνη να το κάνει;».

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πολιτική αντιπαράθεση για την τραγωδία των Τεμπών στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι πρέπει άπαντες να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι «να λάμψει η αλήθεια».

«Αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη, σε τι ακριβώς αναφέρονται. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν. Να μη γίνεται πολιτική σπέκουλα για την τραγωδία αυτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Και μόνο που αναγνωρίζεται ότι υπάρχει μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα δεν είναι μια καλή εξέλιξη», συμπλήρωσε.

«Σε καμία περίπτωση, μία εθνική τραγωδία τέτοιας έκτασης δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται ή -για να είμαι πιο ακριβής- να κομματικοποιείται», σημείωσε.

«Σε άλλες μεγάλες εθνικές τραγωδίες, εμείς ουδέποτε ακολουθήσαμε αυτή τη διαδρομή. Και αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη σε τι ακριβώς αναφέρονται;», διερωτήθηκε.

Συνεχίζοντας, σημείωσε πως η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν κι αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, «Αρκεί να δει κανείς ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κατηγορούμενων σε αυτή την υπόθεση και η εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς», τόνισε.

«Θα συμβούλευα, λοιπόν, όλες και όλους να μην κάνουν πολιτική σπέκουλα πάνω στο ζήτημα των Τεμπών. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτη τη δουλειά της. Τελικά αυτή θα αποδώσει ευθύνες. Δεν υπάρχουν a priori ένοχοι, δεν υπάρχουν a priori αθώοι σε αυτή την υπόθεση».

Όπως είπε εν συνεχεία, «η διαρκής προσπάθεια αποκόμισης ενός πρόσκαιρου κομματικού οφέλους πάνω στην τραγωδία των Τεμπών, πέραν του ότι, κατά την άποψή μου, δεν είναι ορθή, πιστεύω ότι τελικά και γι΄ αυτούς που την επιδιώκουν δεν θα είναι και κομματικά ωφέλιμη. Από την πρώτη στιγμή έσκυψα και σκύψαμε το κεφάλι μας με σεβασμό, κυρίως στη μνήμη των νεκρών και απέναντι στον δικαιολογημένο πόνο των συγγενών, είπαμε δύο πράγματα: να λάμψει η αλήθεια και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί τελικά να αποδώσει την αλήθεια».

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «δε νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη. Και βέβαια η δική μας δουλειά, η δουλειά της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ, ότι τα τρένα μας θα είναι πραγματικά σύγχρονα και ασφαλή. Έχουμε κάνει δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση. Τις επόμενες εβδομάδες να περιμένετε και κάποιες ακόμα πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις και έναν απολογισμό όλων των παρεμβάσεων που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα, -δουλεύοντας σιωπηλά και μεθοδικά- για το πώς τα τρένα μας θα είναι απολύτως ασφαλή».Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε η ηθοποιός Βαρβάρα Μερτύρη
Επόμενο άρθροΜάνος Βακούσης: Στα 16 δούλευα σε νεκροτομείο και έπλενα πτώματα