Η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Φτάσαμε» με παρουσιαστή τον γνωστό καλλιτέχνη Ζερόμ Καλούτα ταξίδεψε στο μαγευτικό Πήλιο.
Την ερχόμενη Κυριακή, 24 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, θα προβληθεί από την ΕΡΤ1 το πρώτο μέρος, από την επίσκεψη στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και στα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, τη Ζαγορά και την Τσαγκαράδα.
Συγκεκριμένα, ο Ζερόμ Καλούτα επισκέφθηκε στην κεντρική πλατεία του Αγ. Γεωργίου στη Ζαγορά, με τα επιβλητικά πλατάνια, το παραδοσιακό καφενείο ο «Τζάνος», που μετρά σχεδόν 200 χρόνια λειτουργίας, σημείο αναφοράς ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής.
Συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη του καφενείου κ. Γιάννη Πολίτη και με ντόπιους κατοίκους του χωριού, παίζοντας τάβλι και ψήνοντας τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, παλτό και παλτό σε στιλ duffle
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και σκάκι
Επίσης, επισκέφθηκε τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, όπου είδε την πηλιορείτικη γαστρονομία με τοπικές γεύσεις, που μαγεύουν όσους τις δοκιμάζουν!
Στη συνέχεια, η αποστολή της εκπομπής κατευθύνθηκε προς την Τσαγκαράδα, όπου συνάντησε τον αντιδήμαρχο, κ. Νίκο Καμπούρη και κατοίκους του χωριού, μέλη της εθελοντικής ομάδας, που πραγματοποιεί συνεχώς δράσεις βελτίωσης της καθημερινότητας! Σε μια τέτοια δράση συμμετείχε και ο Ζερόμ Καλούτα, με την εθελοντική ομάδα να συμβάλλει στη βελτίωση της πρόσβασης των μονοπατιών.
Επίσης επισκέφθηκαν το ιστορικό κτίριο της Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής, περπάτησαν μέσα στην όμορφη Τσαγκαράδα, στα ξακουστά παραδοσιακά καλντερίμια και είδαν από…….πρώτο χέρι, την τέχνη του κεντήματος, που αναβιώνει χάρη στις προσπάθειες γυναικών της περιοχής.
Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι που θα προβάλει τις ομορφιές του Πηλίου.
Πηγή: ΕΡΤ Βόλου
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθρο«Μηνύματα» και παρασκήνιο από την ευρωλίστα της ΝΔ – Οι… εκκρεμότητες και οι «καθαρόαιμοι» δεξιοί
Επόμενο άρθροBeetlejuice 2: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας sequel του Tim Burton